Malzemeler (hazırlama süresi 15 dakika)
- 1 paket makarna (ben salatada barilla tercih ediyorum)
- 8-10 adet kornişon salatalık turşu
- haşlanmış mısır (konserve ise yarım kutu yeterli oluyor)
- 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
- 1 kavanoz en küçüklerinden garnitür
- Tercihe göre dere otu yada kuru nane
- tuz
- makarnayı haşlamak 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- makarnayı haşlamak için su
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Kaynayan suya tuz ve yağ konur.Makarnalar içine atılır karıştırılır paketin üzerinde yazan süre kadar bol suda haşlanır.Suyu süzülür.(Haşlanan makarna soğuk suya tutulmaz).
- Geniş bir kaseye; yoğurt,mayonez dövülmüş sarımsak biraz tuz konur karıştırılır.
- Ardından minik minik doğranmış salatalık turşusu,haşlanmış ve didiklenmiş göğüs eti, konserve tadı gitsin diye suya tutulmuş süzülmüş garnitür ve mısır konur karıştırılır; makarnalar da soğuyunca içine ilave edilir.
- Arzuya göre biraz tuz,nane yada dere otu konur karıştırılır.
1 yorum:
Süper bir salata ellerine sağlık
bu arada azra kızın doğum günüde kutlu olsun nice güzel yıllara:),
Sevgiyle kalın
Yorum Gönder