Tarifimiz
Malzemer (3 kişilik)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (ben soğuk olarak koyuyorum
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 ymek kaşığı arzuya göre zeytin yağı
- dolmalık fıstık
- ceviz
Tereyağı ve zeytin yağı ocağa konur tereyağ eriyince fıstık ilave edilir, fıstığın pembeleşmesine yakın ceviz konur bir iki cevrilir(Böylece cevizin aroması arttırılır).İrmik ilave edilir tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavrulur.Rengi kahverengiye yakın bir renge dönünce icine süt ve hemen artından şeker konur karıştırılır.Ocağın altı kısılır sütü çekince ocak kapatılır ve dinlendirilir.
Ben yine maraş dondurması ile servis yaptım siz zevkinize göre servis edebilirsiniz.
Not: Bir önceki yazımda Kandil simidi yapmıştım tarifini yayınlamak için tarifi aldığım siteden onay bekliyordum iki kez mail yollamama rağmen kendisinden olumlu yada olumsuz hiçbir yanıt gelmedi.Bu sebeple tarifi yayınlamıyor tarifi aldığım siteye denemenizi tavsiye ederek yönlendiriyorum sizi.Birde un helvası tarifini bir sonraki yazımda yayınlayacağım
SEVGİLER
6 yorum:
Merhaba.İrmik helvasını çok çok severim.Siz de çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Pınar.
Evet Emelcim o Neval :))
Ama burdan olmayacak başka bir yazışma adresin varsa ordan görüşürsek sevinirim.Bu arada Helva enfes görünüyor.
çok severim irmik helvasını tarifini aldım mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık
Nevalcim nerden nereye bana edikicitunc@yahoo.com mail adresime mail atarak ulaşabilirsin.
Habi sepeti ve kiraz dünyası helvamı beğenmenize sevindim ben annemden öğrendim yapmanızı tavsiye ederim.
Sevgiler
Emel'cim süper olmuş helvan.. Tarifte 3 kişilik demişsin ya, bence bu sadece bana yeter :) Ellerine sağlık..
Bayilirim irmik helvasina, un helvasina... Oyle canim cekti ki simdi anlatamam, ellerine saglik canim...
Sevgiyle kal...
Yorum Gönder