- 3 su bardağı un(4-4,5 su bardağı kadar kullandım)
 - 1,5 su bardağı şeker
 - ½ paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 1 tutam tuz
 - 100 gr. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
 - 2 yumurta
 - 1/2 portakal suyu ve portakalın rendelenmiş kabuğu(aslında limon kullanılmış)
 - 1 çay bardağı hindistan cevizi(ben ekledim)
 
Hazırlanışı:
- Tuz, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kapta harmanlayın.
 - İçine yumuşamış tereyağını,yumurtayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
 - Unu yavaş yavaş ekleyin. Yoğurmaya başlayın. İçine portakal suyu ve portakal kabuğunu da ekleyin. Kulak memesi yumşaklığına gelince,küçük parçalar koparıp yuvarlaklar yapın. Üstüne bastırıp tepsiye dizin. Yada benim gibi 2 yağlı kağıt arasında incecik açıp(1 cm kadar) buz dolabında yarım saat dinlendirip kalıpla kesin.Tekrar on dakika dolapta bekletip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Üstleri kızarmaya başlarken çıkarın. Afiyet olsun.
Not: Ben yumurta şeker,tuz, kabartma tozu ve tareyağını önce çırpıcı ile çırtığım için 3 su bardağından daha fazla un harcadım.Ayrıca üzerini pudra şekeri ilede süsleyebilirsiniz.
Kurabiyeleri kızımla kutuya dizdik kurdale ile süsledik.. 
2 yorum:
Selam canim,
oncelikle Idil`in dogumgunu kutlu olsun, nice senelere...
Kurabiyeler de cok hos olmus, ellerine saglik...Azra ne kadar da yardimci oluyor annesine, masallah, onunda ellerine saglik...
sevgiler...
ellerine sağlık harika görünüyorlar
sevgiler
Yorum Gönder