Malzemeler(3-4 kişilik)
Hamur için,
- 2 yumurta
- 1/2 kahve fincanı süt
- un
- tuz
Hamurun Hazırlanışı:
- 2 subardağı un derin bir kaba elenir.Ortası açılır içine yumurtalar kırılır,süt ve biraz tuz ilave edilir yoğurulmaya başlanır.Kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde azar azar un ilave edilerek yoğurulur.Kıvama gelen hamur nemli bir bezle örtülür 1-1,5 saat kadar dinlendirilir.
- Önce merdane ardından oklava yardımı ile mantı hamuru inceliğinde açılır
- Açılan hamura yapışmasın diye hafif un serpilir.Geniş bir rulo olacak şekilde katlanır.
- İstenilen incelikle kesilir.
- Geniş bir tencereye su konur kaynatılır içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı,biraz tuz atılır.
- İyice fokurdayan suya makarnalar yavaşça bırakılır.yapışmasın diye bir iki kez karıştırılır.
- Hamur yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.Süzülür(asla soğuk suya tutulmaz)
- yarım kibrit kutusu kadar tereyağı kızdırılır.Haşlanan makarnaya dökülür karıştırılır(ben bu aşamayı ağır olmasın diye ve fazladan kalori eklememek için yapmadım)
Mangal soslu hindi yapımı - 300-350 gr fileto hindi eti
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1yemek kaşığı süt
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük soğan rendesi yada soğanın suyu(soğanı rendeleyip tülbentten geçirerek yapabilirsiniz)
- tuz
- 1 çay kaşığı kadar karabiber,bir çay kaşığından daha az köri veya kimyon,bir çay kaşığı kekik(yada kuru nane)
- 1 yemek kaşığı (silme) biber salçası
Hazırlanışı
- Hindi ince uzunlamasına doğranır(julyen)
- Geniş derin bir kaba; biber salçası,süt,yoğurt,soğan suyu,sarımsak rendesi,tuz,baharatlar,zeytinyağı konur karıştırılır içine hindi etleri atılır güzelce karıştırılır.
- Buz dolabında en az 2-3 saat dinlendirilir.(bir gece önceden hazırlanırsa daha yumuşak daha lezzetli olur)
- Teflon tava kızdırılır.İçine soslu hindiler yerleştirilir.Etler pişirilir.(isterseniz mangaldada pişirebilirsiniz)
Makarna çabuk pişeceği için, en son makarnayı haşlamanızı öneririm Sevis ederken makarna servis tabağına alınır üzerine pişmiş soslu hindi etlerimiz yerleştirilir parmesan peyniri ve maydanozla servis edilir.(evde yoktu ben parmesan kullanmadım)
Not:Makarnanızı istediğiniz sosla yapabilirsiniz.İsterseninz içine peynir ve maydanoz karışımı koyup su böreği tadında bir makarna elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
10 yorum:
Canım hindi etli makarnanın kokusuna koştum geldim.
nefis görünüyor yaaa ellerine sağlık
ne güzel yorucuda olsa,günlerinin hareketli ve eğlenceli geçmesine sevindim.evde dizilerin tekrarını izlemekten fenalık geldi.
seni azroşumu çok öpüyorum
Sunum harika olmuş,ellerine sağlık..Çok sağlıklı bir yemek olmuş...
Sevgiler.
canım ellerine sağlık.. başlığı okurken makarnanın hazır olduğunu düşünmüştüm:) nefis bir lezzet olmuştur...
sevgiler...
Evde yapılmış, elde açılmış makarna gibisi var mı? Çok severim!
İsmini okumam lezzetini anlamama yetti canım. Ellerine sağlık. Kızınla geçirdiğin saatlerin çok daha eğlenceli geçmesi dileklerimle...
Sevgiler
SÜper görünüyor, bu tabağı ben aldım Emel'cim.. Ellerine sağlık..
Ev yapımı makarnaya bayılırım. Kesinlikle lezzeti bambaşka oluyor.
ellerine sağlık
sevgiler
Nasıl harika görünüyor böyle.
Çok enfes......
Ellerine saglik canim arkadasim, ev yapimi makarna yapmayi birkac kez istedim ama nedense hep erteledim. Cok lezzetli gorunuyor, cocuklarim da bu kadar makarna delisiyken en kisa zamanda deniycem...
Benim gunlerimde o kadar yogun geciyor ki... Havanin gunesli oldugu her gun cocuklari havuza goturuyorum, hava biraz serinse parka goturuyorum. Ehliyet aldigim gunden beri 5 kilo da almisim :) Ister istemez bende heryere araba ile giden tiplere donmusum farkinda olmadan...
Hediye pc fikrin beni cok sevindirdi, dort gozle bekliyorum. Esim "Bu blog alemi ne vefaliymis " diyor :)
Opuldun canim... Sevgiler...
Kandilin mübarek olsun canım
öpüyorum.
Yorum Gönder