1 Haziran 2009 Pazartesi

ENGİNAR GÖBEĞİNDE PATLICAN SALATA

Arkadaşlar hepinizi çok özledim.Pazartesi itibariyle iş hayatıma kaldığım yerden devam etmekteyim.Çok yoğun günler geçiriyorum.Azroş mazroş hasta ve huysuz.Maalesef uykusuz günler geceler birbirini kovalıyor.Eşim bugünde acile götürdü.Çok şükür ciğerleri temiz çıktıda bugün biraz rahatladım.

Gelelim tarifimize enginarla yaptığım en güzel zeytinyağlı oldu.Mecburuyetten değil severek ve isteyerek yaptım ve yedim tavsiyede ederim.Aslında taze enginar ilk defa pişirdim.Daha önce konserve pişirmiştim.Nasıl piştiğini bilmediğimden biraz uydurma oldu ama iyiki öyle olmuş çünkü enginarın kokusunu biraz hafifletmiş lezzet katmıştı.

Malzemeler

5 adet Enginar için


  • 5 adet temizlenmiş, yıkanmış, limonlu suda dinlenmiş enginar

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1diş sarımsak

  • su

  • 1/4 imon

  • tuz

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

patlıcan salatası için

  • 3 adet patlıcan

  • 2 adet domates

  • 2 adet biber

  • 1 avuç maydonoz

  • tuz

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • sirke

  • limon suyu

  • (baharat ekleyebilirsiniz)

Hazırlanışı

  • Soğan ve bir diş sarımsak minik minik doğranır.Tencereye yağ konur soğanlar pembeleşene dek kavrulur.

  • Enginarların oyuk kısımları tencerenin dibine gelecek şekilde ters kapatılır.Üzerine çıkacak kadar kaynar su,biraz tuz ve bir kaç damla limon suyu ilave edilir.Enginarlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.(Yaklaşık 35-40 dakika)

Patlıcan salatası

  • 3 adet patlıcan,2 adet biber közlenir.Soyulur doğranır.İçine iki domates,iki diş sarımsak rendelenir.Tuz,1 yemek kaşığı sirke,istenilen ekşilikte limon suyu ve biraz kıyılmış maydonoz ilave edilir.Karıştırılır.
  • Enginarların soğanla piştiği sudan bir iki yemek kaşığı salataya ilave edip karıştırabilirsiniz.(Ben öyle yaptım)

Enginarlı patlıcan salatasının sunumu

  • Enginarlar Servis tabağına alınır.Ortalalarına(göbeklerine)patlıcan salatası paylaştırılır.Dere otu yada maydonoz ile süslenerek servis edilir.

(Tüm zeytin yağlılar gibi bir gece öncesinden yapılması tavsiye olunur)

Afiyet olsun!!!!!!


6 yorum:

gülay dedi ki...

canım ellerine sağlık.. bende enginarı mecburiyetten değil severek yerim..ama hep garnitürlü yaparım.. güzel bir alternatif tarif için teşekkür..
sevgilerimle..

Nur Vural dedi ki...

Eşimde son günlerde benden enginar istemişti. İsabet oldu bu tarif.

Ellerine sağlık...

Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ikisini ayrı ayrı severim eee bir arada oluncada severim herhalde
güzel görünüyor cnm
ellerine sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sen yaparsında olmazmı :)

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık parfen ve salatan harika sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim tekrardan hayırlı uğurlu olsun canım.. Yükün biraz daha artacak elbet ama eminim iş hayatına dönmek sana iyi gelecek.. Azra'ya çok geçmiş olsun, umarım iyileşir ve yeni düzene alışır çarçabuk.. Enginarına gelince, nefis görünüyor, patlıcan salatası ile hiç denemedim.. İkisini de çok severim ama :) Ben enginarın sosuna 1 tatlı kaşığı kadar un da koyuyorum, kıvamı koyu olsun diye.. Belki bu şekilde de denemek istersin.. Sevgiler..