22 Haziran 2009 Pazartesi

EKMEKLİ YUMURTA

Arkadaşlar sizi çok özledim.Dostuma,düşmanıma,merak eden etmeyen herkese selam olsun.İş hayatı tüm eğlencesi ve yoğunluğu ile devam ediyor.Şunu kesin ve net olarak söylemeliyim ki Azroş mazroşa bakmak daha yorucu...Sağolsun bakan yabancı olmayınca akşam yemeğim pişmiş oluyor; hatta dolapta salatam bile beni bekliyor.Böyle olunca bloga ekleyecek bir şey kalmıyor.Allah teyzemden bin kere razı olsun(Bu arada Azroşa teyzem bakıyor).Eminim daha iyi, daha özeverili Azraya bu kadar iyi bakacak birini bulamazdım.Siz neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama bu sıcakta en güzeli gölge bir yer bulup dinlenmek galiba:)

Tarife gelince:Ananemden öğrendiğim basit bir kahvaltılık.Asıl amaç bayat ekmekleri değerlendirmek.Yağda kızarmış yumurtalı ekmekten daha hafif.Ben çok seviyorum değişik bir altarnetif.




Hazırlanışı


  • bayat ekmekler doğranır

  • Çok az sıvı yağda bir iki dakika kavrulur(böylece tazecik oluyor)

  • üzerine kişi sayısına ve ekmek miktarına göre çırpılmış yumurta kırılır,tuz ve isteğe göre karabiber serpilir heryerine yumurta gelecek şekilde karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır.

  • Sıcak olarak Servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun,yağ olmasın!!!

7 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

iş hayatında kolaylıklar diliyorum.arzoş mazroşunda keyfi yerinde maşallah.teyze ile güzel vakit geçiriyorlardır şimdi kıskanmıyor musun onları bakalım.
ekmekli yumurtayı bende çok sık yaparım bayat ekmekler için süper bir alternatif.
sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım yumurtalı hiç denemedim ben aynı şekilde ekmekleri doğrayıp so
ğan ve salçayla kavurup üstüne rende kaşar serperim.Bu şekildede deniycem ellerine sağlık sevgiler..

Ayse Pamuk dedi ki...

Bu şekilde hiç denememiştim nefis görünüyor ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.. Teyzen büyük bir şans, bildiğin,tanıdığın, güvendiğin biri olunca aklın da kalmaz arkada.. Kızın da daha mutlu olur elbette.. Sevgiler..

balböcükleri dedi ki...

ne güzel bayat ekmekleri değerlendirmenin bir yolu hemde nefis görünüyor.ellerine sağlık

Özlem dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir yöntem olmuş, ellerinize sağlık,
sevgilerimle

ferahin mutfagi dedi ki...

Merhaba
Mail adresinize ulasamadim. Bana mail yollayabilirmisin ??
ferah@ferahinmutfagi.com
tesekkurler