10 Nisan 2009 Cuma

HİNDİ ETLİ KREMALI MAKARNA

Hindi etini seviyorum.Tavuk etine göre daha lezzetli,kırmızı ete göre daha sağlıklı.Kolestrol problemi olanalarada pek önerilir.Makarnada bilindiği üzere vazgeçilmezim neli olsa yerim.
İşte hem etli olsun hemde makarna olsun birde üstüne güzel olsun diyorsanız tavsiye olunur.

Malzemeler (4 kişilik)
2/3 paket Makarna(barilla mini midye kullandım)
1-5 paket çiğ krema
100 gr kadar haşlanmış doğranmış hindi but (but bana daha lezzetli geliyor)
1 tutam karabiber
tuz

Makarnaları haşlamak için
su
tuz
zeytin yağı

süslemek için
maydanoz yada fesleğen
Kaşar yada parmesan peyniri


Hazırlanışı
  • Tencereye su konur kaynatılır.Kaynadıktan sonra; 2 yemek kaşığı zeytin yağı,bir çay kaşığı tuz ilave edilir ve makarnalar tencerenin içine boşaltılır.Üzerinde yazan süre kadar haşlanır.(Fazla haşlanırsa makarnalar hamur olur).Haşlanan makarnalar süzülür (Süzdüğünüz makarnayı kesinlikle soğuk suyun altına tutmayınız.)
  • Tencerenin içine 3 yemek kaşığı zeytin yağı konur ve haşlanmış didilmiş yada doğranmış hindi eti parçaları ilave edilir bir iki kez çevrilir ve birbuçuk kutu çiğ krema eklenir.Bir taşım kaynatılır.(çok kaynatmayın) Ocaktaki kremaya; makarnalar,biraz tuz ve karabiber eklenir.Bir iki kez karıştırılır ve ocaktan alınır.Servis tabaklarına konulduktan sonra üzerine biraz parmesan (yada kaşar yada dil peyniri) rendelenir, maydanozla süslenerek servis edilir.


Not: İçine mantarda çok yakışıyor.Hindi sevmiyorsanız tavukla,yada sucuklada yapabilirsiniz ikiside güzel oluyor. Ayrıca bol kremalı severseniz 2 kutu kremadan yapmanızı öneririm.

7 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Lezzet yolculuğuna çıkmaya hazırmısın sorusunun altına bu ressimden daha iyi ne uyar?
çok güzel görünüyor,makarnalar erimemiş,ve hindi etiyle lezzet yolculuğu sanırım her çatalda başka bir güzelleşiyordur.
Ellerine sağlık
sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

oldukça iştah açıcı bir görüntü.ellerine sağlık cnm.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

MANTAR SEVİLMEZMİ :)
severiz canım sevriz.. :)
ellerine sağlık, iyi pazarlar.

sevil dedi ki...

canım harika olmuş gercekten ellerine saglık yazını okukrn ben bunu tavukla yapayım diye düşündüm bir de ne göreyim yazın sonunda sen zaten demişsin tatlım ellerine saglık
sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Emel'cim, makarnan enfes olmuş.. Pazar gününün tadı damağımda kaldı benim de.. İnşallah yine görüşürüz.. Azra'ya çok geçmiş olsun canım.. Çok tatlıydı maşallah..

Mebrule dedi ki...

Komsucumm basimda o kadar cok is vardi ki ancak gelebildim. Oncelikle nisan pastasi kafami cok yordu, ustesinden geldim... Bir de burada ehliyet aliyorum, onun yazilisi ve surus dersleri derken motor takilmis gibi kosusturuyorum.

3 haftaya kadar hersey yoluna girecek insallah...

Azra hasta anladigim kadariyla, gecmis olsun canimcim...

Opuldun...

Adsız dedi ki...

ben de hindi etini çok severim ve muhteşem bir tarif bu ellerine sağlı kcanım..
etimek tatlısı hakkında ne desem düşündm.öyle ayrıntılı açıklamış ki eşin :)elma ama elma değil sanki şöyle kaymaklı yok o da değil..biraz daha ayrıntı hatırlasa?herhalde şu iki ipucu ile akla gelen evde pişirilen margarinli bir krema içine ya da en son etimek +kremanın üstüne sürülen eritilmiş çokomel..
ben de merak ettim şimdi:)
linklerime eklliyorum canım..selamlar..