- 150 gr kıyma (göz kararı ne kadar isterseniz ben bol kıymalı yaptım)
- 2 patates
- 1 kabak
- 1 havuç
- 2 adet orta boy kereviz (ben biraz saplarından da doğradım)
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı salça
- sıcak su
- sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım)
- tuz
Yapılışı
Soğan minik minik doğranır, sıvı yağda kavrulmaya başlanır; içine havuç ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Soğanlar pemebeleşince kıymada ilave edilir.Kıymanın kavrulmasının ardından salça konularak kavurma işlemi sürdürülür.Bu arada kabaklar soyulur istenilen boyutta doğranır,patetesler soyulur doğranır,kerevizler soyulur doğranır ve hepsi tencereye konur bir iki çevrilir içine doğranmış sarımsak,tuz ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Ben düdüklüde 28 dakikada pişirdim.Siz normal tencerede biraz daha uzun sürede pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Canim daha gecen hafta bir tencere kereviz pisirdim ve benden baska yiyen olmadi. Aslinda kiymali guzel fikir, etsiz yemege hayir diyen esim belki bu sayede kerevize evet der...
Ellerin dert gormesin...
Sevgilerimi gonderiyorum...
yıllar sonra ilk kez bu sene kereveiz yedim ve çok sevdim :)
böylede denemeliyim..
ellerine sağlık
Afiyet olsun ,
ellerine sağlık canım.
sevgiler..
çok lezzzetli göriniyor elleriniza emeklerinize sağlık..
çok lezzzetli göriniyor elleriniza emeklerinize sağlık..
Yorum Gönder