12 Mart 2009 Perşembe

KIYMALI,SEBZELİ KEREVİZ YEMEĞİ

Kerevizi pek sevmiyorum.Azra'da pek sevmiyor.Ama sevmiyorum diye kızımıda kocamıda mahrum edemem.Bende içinde kereviz olan ama olduğu belli olmayan bir yemek yapmak istedim ve başardım.Güzelde oldu kıymalı patates yemeği gibi.Kerevizi yemediğiniz sürece tadı gelmiyor.Yediğinizdede diğer sebzelerin suyu karışmış olduğu için hiç rahatsız etmiyor.Benim gibi sevmeyen ama yemek isteyenlere tavsiye olunur.


Malzemeler
  • 150 gr kıyma (göz kararı ne kadar isterseniz ben bol kıymalı yaptım)
  • 2 patates
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 adet orta boy kereviz (ben biraz saplarından da doğradım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • sıcak su
  • sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım)
  • tuz

Yapılışı

Soğan minik minik doğranır, sıvı yağda kavrulmaya başlanır; içine havuç ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Soğanlar pemebeleşince kıymada ilave edilir.Kıymanın kavrulmasının ardından salça konularak kavurma işlemi sürdürülür.Bu arada kabaklar soyulur istenilen boyutta doğranır,patetesler soyulur doğranır,kerevizler soyulur doğranır ve hepsi tencereye konur bir iki çevrilir içine doğranmış sarımsak,tuz ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edilerek pişirmeye devam edilir.Ben düdüklüde 28 dakikada pişirdim.Siz normal tencerede biraz daha uzun sürede pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Mebrule dedi ki...

Canim daha gecen hafta bir tencere kereviz pisirdim ve benden baska yiyen olmadi. Aslinda kiymali guzel fikir, etsiz yemege hayir diyen esim belki bu sayede kerevize evet der...

Ellerin dert gormesin...

Sevgilerimi gonderiyorum...

Adsız dedi ki...

yıllar sonra ilk kez bu sene kereveiz yedim ve çok sevdim :)
böylede denemeliyim..
ellerine sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Afiyet olsun ,
ellerine sağlık canım.

sevgiler..

Adsız dedi ki...

çok lezzzetli göriniyor elleriniza emeklerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

çok lezzzetli göriniyor elleriniza emeklerinize sağlık..