19 Temmuz 2008 Cumartesi

KABAK MÜCVERİ

Uzun zamandır canım bir şeyler yapmak ve yayınlamak istemiyor yaz geldi ondanmı çokmu bunaldım bilmiyorum ama bu duruma bir dur demek lazım.Yılan hikayesine dönen un helvası tarifini yayınlamak yine hiç içimden gelmiyor artık başka bir bahara.Dün gece oturup 3 tepsi şeker hamurlu kurabiye pişirdim.Sabah kalktım Pınarcığımın bugün doğum günü olması sebebiyle fındıklı kurabiye yaptım.Fotoğraf varmı yok.Neyse şeytanın bacağını kırıp kabak mücverle açılışımızı yapalım.

Ben 1 kg kabaktan dolma yaptım içinden ise mücver sizde değerlendirmek için böyle yapabilirsiniz.

Malzemeler

3 adet kabak rendesi(yada dolmadan artmış kabakların içlerinin rendesi)(kişi sayısına göre arttırılabilir)
2 -3 yemek kaşığı tepeleme un
1/6 demet dereotu
(bir avuç kadar)
1 yumurta
tuz
kızartmak için sıvı yağ
karabiber
pulbiber
kuru nane

Hazırlanışı

Kabaklar rendelenir yağ hariç tüm malzemeler iyice çırpılır.Ne çok cıvık nede çok koyu olmamalı.Kızgın yağa yanyana birer kaşık dökülerek kızartılır.(ben 1 çay kaşığıda kabartma tozu kullandım).Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

2 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim bence sıcak havalardır rehavetin sebebi.. Mücver pek sevmem ama seninki öyle süper görünüyor ki, uzanıp bir tane almak istedim, çıtır çıtır.. Mmmm, ellerine sağlık..

Hobi Sepeti dedi ki...

Ben de genelden kabak dolması yapınca içinden mücver yaparım,eşim de çok sever.Yoğurtla da harika olur,elinize sağlık.
Sevgiler.