10 Temmuz 2008 Perşembe

BOL ÇİKOLATA SOSLU FINDIKLI BROWNİ

Ben çikolata aşığıyım aç karnına tok karnına sabah uyanınca gece yatarken günün her saatinde yiyebilirim.Neli oldugu neyin içinde olduğu hiç önemli değil.İşte bu çikolatalı kekte (afilli yabancı adı browni)en sevdiklerimden.Çok içten söylüyorum deneyin hiç pişman olmazsınız.Şeyi severmisiniz hani paketlerde satılıyor minik browniler işte ondan bile güzel.


Tarifimiz;


Malzemeler

4 yumurta
1 paket kakao(ben ülker kullandım büyüklerinden 50 gr)
1 su bardağı çiçek yağı
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
3 çay bardağı toz şeker
40 gr kırılmış bitter çikolata
1/2 çay bardağı fındık(ben iri parçalar olarak kullandım)

Çikolata sosu için
1 paket Dr oetker çikolata sosu
2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Süt ve yağ ilave edilir biraz daha çırpılır un,kabartma tozu,kakao da ilave edilip çırpmaya devam edilir.Çırpma işimiz bitince içine kırlımış fındık ve çikolata parçaları atılır kaşıkla biraz karıştırılır.Az yağlanmış kare borcama dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.Kek pişerken çikolata sosu ve süt küçük bir tencereye konur üzerindeki tarife göre pişirilir.Son olarak fırından çıkan kek dilimlenir biraz soğuyunca üzerine çikolata sosu dökülür fındık serpilir.Dondurma ile servis edebilirsiniz.Sıcakken tadı aynı sufleye benziyor.


Not: İçindeki un miktarı az olduğu için pişmesi uzun sürüyor yarım saaten sonra arada kürdan batırıp yapışıp yapışmadığına bakabilirsiniz.Yapışmassa olmuş demektir.İyi pişmiş fakat bol çikolatalı ve çikolata soslu bir kekiniz olacaktır.Ve emin olun çok beğeneceksiniz.

7 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim ellerine sağlık, o nasıl güzel bir sos, yutkundum karşısında.. Ah şu aralar eşimin diyetisyenliğini yapıyor olmasaydım, hemen bu akşam yapardım.. Sanırım bir süre fotoğrafla idare edeceğim :)

gülriz dedi ki...

Emelciğim ellerine sağlık canım arkadaşım; hem brownie hem de fotoğrafların konuşuyor, ne diyeyim. Kocaman sevgiler benden hepinize

www.illedeyemek.com dedi ki...

Elinize sağlık harika olmuş,sevgilerimle...

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim şimdi yemeğimi yedim. Çayımın yanına bu nefis görünen browni hiç fena olmazdı. Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş.
Sevgiler, uzaklardan selamlar...

Adsız dedi ki...

KEKLERİNİZDE AZ UN OLDUĞU İÇİN DAHA YUMUŞAK OLUYORDUR YANİ DAHA HAFİF DİYEBİLİRMİYİZ BENDE BU TARİFİ DENİYECEĞİM ELİNE SAĞLIK

lezzetyolculugu dedi ki...

Bu tarifi denemenizi mutlaka öneririm şimdiye kadar beğenmeyene raslamadım.Un miktarı az olduğu için daha uzun sürede pişiyor fakat dediğiniz gibi daha hafif