17 Temmuz 2008 Perşembe

Biz döndük!!!(MAŞALLAH!!!!)

Hafta sonu Rüzgar paşa doğunca hergün hastaneye gittik eve çıktıklarındada doğruca evlerine .Veled öyle bir şey ki bağımlılık yapıyor.Misler gibi paklar gibi kokuyor kuzum.Söylemişmiydim bilmiyorum ben Rüzgar'ın süt annesiyim.Rüzgar doğduktan bir kaç saat sonra kuveze aldılar yaklaşık 12 saat kuvezde kaldı yani annesiyle biraz geç tanıştı bu sebeplemi bilmiyorum ama annesinin göğsünü emmek istemedi.Hemşireler sütü sağıp minik bardakla veriyorlardı bazende biberonla.Rüzgar emmeyince ablamın göğsü şişti dolayısıyla Rüzgar paşa için emme işi biraz daha zorlaştı.Annem aradı Rüzgar'ı emzirebilirmisin diye hiç düşünmedim bile sorun doktoruna olur derse seve seve dedim.Doktoru onayladı ve ben Rüzgar efendiyi emzirdim.Aslında bizim amacımız Rüzgar'ı sürekli emzirmem yada süt vermek değil ablamın sütü geldi ama Rüzgar doğunca hemen emmediği için emme iç güdüsü oluşmadı emme içgüdüsünü oluşturmak.Biraz zorlayınca Rüzgar cokur cokuR emmeye başladı.Tabii Azra emdiği için sütüm ablamdan daha fazla zorlanmadan içti.Rüzgar'ın emdiğini görünce ablam göz yaşlarına engel olamadı.Bir yandan oğlunun karnı doyuyor diye seviniyor bir yandan önce annesinden emmedi diye üzülüyor.O anı ölsem unutmam ben bile kendimi zor tuttum.Velhasıl ablam uğraştı didindi hiç pes etmedi ve Rüzgar'ı emzirmeyi başardı.İki gündür ordayız arada bazen ben ama genellikle ablam Rüzgarı emzirdik ve emmeye alıştırdık.Ablamın bir ara göğsünden kan bile geldi makinayla fazla sağmaktan ama ablam olsun yeterki oğlum emsin dedi.Şükür inşallah böyle emmeye devam eder Paşamız.Ablamın ve Rüzgar'ın resimlerini diğer bloguma koydum davetli arkadaşlarım bakabilirler mutlu kalın!

7 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Maaşallah maaşallah, çok tatlı.. Allah nazarlardan saklasın.. Ne büyük bir mutluluktur kimbilir.. Hem annesini hem de sütannesini :) tekrar tebrik ediyorum..

Adsız dedi ki...

MAŞALLAH RÜZGAR BEBEĞE !! HAYIRLI UĞURLU OLSUN SİZLERE !!! HEM TEYZE HEM SÜT ANNE OLMAK EMİNİM OLMASI GEREKENDEN DAHA BÜYÜK BİR BAĞ OLUŞTURACAK ARANIZDA , ABLANA KOCAMAN SEVGİLER GÖNDERİYORUM..

sarımutfak-hande dedi ki...

maşallah gözünüz aydın çok tatlıdır şimdi o
allah analı babalı büyütsün

ebrulitatlar dedi ki...

Emel'cim yeğenin çok tatlı maşallah. Hem teyzesi, hem süt annesi olmak çok büyük bir mutluluk senin için. Hayırlı olsun tekrardan. Bizim iznimizde 15 gündü. Hafta sonu dönüyoruz kısmetse. Çok öpüyorum seni, sevgiler, selamlar..

www.illedeyemek.com dedi ki...

Maaşallah,Allah analı babalı büyütsün...

lezzetyolculugu dedi ki...

Aslıcım,SEvgli PAstarda,Sarı mutfak,Ebrucum ve illede yemek teşekkür ederim.Teyze olmak çok güzel bir duyguymuş kokusu durup durup burnuma geliyor sanki..

Hobi Sepeti dedi ki...

Maşallah,çok tatlı minik Rüzgar.İnanın yazıyı okurken çok duygulandım,gözlerim doldu.Allah analı babalı büyütsün.
Sevgiler.