2 Ağustos 2012 Perşembe

PEYNİRLİ MISIR EKMEĞİ



Herkese merhabalar mısır ekmeği sevenlere güzel bir tarifim var.Aslında tarif taaa kıştan ama ben anca yayınlıyorum.Tarif bir çok blogta var ama sanırım ben Oktay usta dan almıştım.Oktay usta dere otuda kullanmış ben kullanmadım.Ekmekten ziyade mısır keki gibi  sıcak tüketildiğinde çok lezzetli.Soğuduktan sonra mikrodalgada ısıtıp tüketebilirsiniz lezzetini kaybetmiyor.Üzerine acuka ile enfes bir kahvaltılık.Hatta her öğünlük.

Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 100 gram sert yağlı ezilmiş beyaz peynir.
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Karıştırma kabına tüm malzemeler konur karıştırılır.Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edilir.Yağlanmış fırın tepsisine dökülür.(Ben orta boy pasta kalıbında pişirdim)Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.Fırın ısıları birbirinden farklı olduğundan kürdan bakıp kürdana yapışmıyorsa fırından çıkarabilirsiniz.(Minik baklava dilimleri şeklinde kesilip, üzerleri acuka,krem peynir,salam vs. ile süslenip servis edildiğinde sofrada hatırı sayılır bir talep görüyor bilginize :))
Afiyet olsun


2 yorum:

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Çok leziz görünüyor..Ben peynirlisini hiç denemedim ama peynirin mısıra çok yakışacağını tahmin edebiliyorum. Bir de böyle denemek lazım:). Ellerine sağlık..
Sevgiler:).
aslı

Pınarın Kulubesi dedi ki...

yedim beğendim okuyuculara duyurulur:)