Geçen gece eşim sahurda yesin diye 01:30 da kalktım poğaça yapmaya karar verdim.Derhal dergiler alındı bir solukta sayfalar karıştırıldı.Tarafımdan yukarıda gördüğünüz poğaça yapılmaya karar verildi.Sahurda sıcacık mis gibi kokan poğaça yapmanın gururuyla sizlere sunuyorum.Fotoğraftakiler sahurdan kalanlar.Aslında eşime yapmıştım ama ondan çok yemişim.Mayalı poğaça belki ertesi gün rahatsız eder diye kabartma tozu ile yapılan bir tarif seçtim.Tarif sofra dergisinden.Aslı kıymalı ama ben peynirli yaptım.Tavsiye olunur.
Malzemeler
- 125 gr.eritilmiş tereyağı
- 2 yumurta + bir yumurta sarısı üzeri için
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı kadar)
Eritilmiş tereyağı ve süt yoğurma kabına konur karıştırılır.İçine kabartma tozu ve tuz eklenir karıştırmaya devam edilir.Un yavaş yavaş eklenip yoğurulur.Kulak memesi kıvamına gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır.Avucunuzda bastırılarak çay tabağı kadar hamurlar elde edilir ortasına iç malzeme konur (ben Azra da yesin diye sadece köy peyniri koydum)Parmaklarla bastırılarak mekik şekli verilir.Yağlı kağıda dizilir.Üzerine yumarta sarısı sürülür, çörek otu ve susam serpilir.(ben çekirdek içi ve haşhaşda koydum)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
5 yorum:
harika bir tarif ayrıca servis tabağına bayılmış, bunu görmüştüm ama bu kadar şık dracağını düşünmemiştim..hemen alayım ;)
ellerine sağlık , harika görünüyorlar .
sevgiler,
neşe
ellerine sağlık nefis olmuş olsada yesem dedim görünce:))
Bu da nefis bir poğaça.
Tereyağlı da süper olmuştur eminim.
Ellerine sağlık, sevgiler Pırıl.
sunum şahane 10 numara
Yorum Gönder