8 Şubat 2012 Çarşamba

ELMALI VE HAVUÇLU KAPKEK


Yine uzuun bir aranın ardından herkese merhaba.Havalar soğuk ve yağışlı olunca bizde Azroşla iyice eve kapandık.Kendimizi keke,poğaçaya verdik.Dışarda yağan karı ya da yağmuru seyrederken bir elimizde sıcacık salepimiz bir elimizde yumuşacık elmalı yada havuçlu kekimiz keyif yapıyoruz.Havalar ısınmaya başlasa da şu rehavetten kurtulup bir insan içine karışsak. Yoksa doğum yapana kadar epey bir kilo alıcam.




Bu aralar en çok elmalı ya da havuçlu kapkek yapıyoruz.Azroşta,eşimde çok seviyor.Tarifi Azroşla bana ait.Her iki kapkekte de tarif aynı, tek fark birinde elma diğerinde havuç kullanılması.Eminim sizde çocuklarınızda çok beğenecek.Hele ki Azroş gibi havuçtan nefret eden çocuklarınız varsa farkı hiiiiç anlamayacaklar.



Malzemeler(12 kişilik muffin kalıbı içindir)


  • 2 yumurta(oda sıcaklığında)

  • 1 su bardağının 3/4 ü kadar toz şeker

  • 1 çimdik tuz

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ(fındık yağı kullanıyorum yoksa ayçiçek tercih edebilirsiniz)

  • 1 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz salep

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • Havuçlu kek için 1 ortaboy havuç rendesi,Elmalı yapacaksanız 1 büyük elma rendesi

  • 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi

  • 1 avuç kuru üzüm(koymayabilirsiniz ama koyunca daha lezzetli oluyor)

Hazırlanışı


  • Yumurta, şeker ve bir çimdik tuz karışım beyazlaşana kadar çırpıcı ile iyice çırpılır.(yaklaşık 5 dak.)

  • İçine sıvıyağ ilave edilir biraz daha çırpılır

  • Ayrı bir kapın içine un,kabartma tozu,vanilin,tarçın,zencefil,salep birlikte elenir

  • Ve yavaş yavaş yumurtalı karışımın içine karıştırarak ilave edilir.2-3 dakika da bu şekilde çırpıcı ile çırpılır.

  • Bu aşamada rendelenmiş havuç yada elma ilave edilir.(keki neyli yapacaksanız).2-3 dakikada bu şekilde çırpılır.

  • Son olarak kıyılmış ceviz içi ve üzüm konur.Bu kez tahta bir kaşıklar cevizler eşit dağılacak şekilde bir kaç kez karıştırılır

  • Fırın 180 derecede önceden 10-12 dakika kadar ısıtılır.

  • Kapkek kağıtlarınız varsa keklerinizi 12 eşit parçaya sığacak şekilde kağıtlara paylaştırınız.Kağıtlarınız yoksa muffın kabını hafif yağlayıp içlerine kaşık yardımı ile koyunuz.Yaklaşık 1,5 yemek kaşığı falan alıyor.

  • Sıcak fırında 20 dakika kadar pişiriniz.(fırınların ısıları birbirinden farklıdır bu sebeple kekinizi kontrol ediniz.Daha erkende pişebilir.Bir kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz)

Afiyet olsun...

6 yorum:

Lezzet Karnavalı dedi ki...

ellerine sağlık! havuçlu keki elma ile denememiştim ama eminim çok lezzetlidir:)
sevgiler..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Çayın yanına yakışan nefis bir görüntü.
Sevgiler...

Fatma dedi ki...

bu nasıl müthiş bir sitedir. nasıl yeni keşfettiğime şaşıyorum, ellerinize sağlık. her şey enfes görünüyor ve yapıp yayınlamanız da süper. artık takipteyim.

Fatma dedi ki...

bu nasıl müthiş bir sitedir. nasıl yeni keşfettiğime şaşıyorum, ellerinize sağlık. her şey enfes görünüyor ve yapıp yayınlamanız da süper. artık takipteyim.

Nihan dedi ki...

Ellerinize sağlık blogumuzada bekleriz
blog.cafemarkt.com

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com