Merhabalar,tavuklu bulgur çorbasıyla karşınızdayım.Bulgurun pirince göre daha faydalı ve besin değeri daha yüksek olması sebebiyle pirinç yerine daha çok bulgur kullanmayı tercih ediyorum.Biz çok beğeniyoruz umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler
- iri bulgur (göz kararı)
- 2 but
- su
- tuz
- 2 büyük domates
- 1 kuru soğan
- kuru nane yada maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı
- Butlar yıkanır tencereye konur içine 1 soğan irice 4-5 parça doğranır.Üzerine soğuk su ve tuz konur haşlanır.(su göz kararı ama butların üzerine biraz çıkmalı).
- Tavukların suyu ayrı bir kaba süzülür.(soğanı çorbanın içinde kullanmadım)Butların derisi soyulur minik minik doğranır yada didilir.
- Çorba yapılacak tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı konur.Domatesler rendelenir kavrulur.
- Üzerine kaynatılan tavuksuyu ve bir miktar daha kaynar su ilave edilir.Didilmiş yada doğranmış tavuklar konur.Su biraz kaynayınca 2 avuç kadar bulgur ve tuz ilave edilir. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Kaşıkla bir karıştırıp bulgurun suyun içindeki kaşığa geliş oranına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Ocaktan almadan hemen önce 1 tutam kuru nane yada biraz maydanoz doğranır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder