4 Mayıs 2011 Çarşamba

BULGURLU TAVUK ÇORBASI


Merhabalar,tavuklu bulgur çorbasıyla karşınızdayım.Bulgurun pirince göre daha faydalı ve besin değeri daha yüksek olması sebebiyle pirinç yerine daha çok bulgur kullanmayı tercih ediyorum.Biz çok beğeniyoruz umarım sizde beğenirsiniz.



Malzemeler



  • iri bulgur (göz kararı)

  • 2 but

  • su

  • tuz

  • 2 büyük domates

  • 1 kuru soğan

  • kuru nane yada maydanoz

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı



  • Butlar yıkanır tencereye konur içine 1 soğan irice 4-5 parça doğranır.Üzerine soğuk su ve tuz konur haşlanır.(su göz kararı ama butların üzerine biraz çıkmalı).

  • Tavukların suyu ayrı bir kaba süzülür.(soğanı çorbanın içinde kullanmadım)Butların derisi soyulur minik minik doğranır yada didilir.

  • Çorba yapılacak tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı konur.Domatesler rendelenir kavrulur.

  • Üzerine kaynatılan tavuksuyu ve bir miktar daha kaynar su ilave edilir.Didilmiş yada doğranmış tavuklar konur.Su biraz kaynayınca 2 avuç kadar bulgur ve tuz ilave edilir. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Kaşıkla bir karıştırıp bulgurun suyun içindeki kaşığa geliş oranına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

  • Ocaktan almadan hemen önce 1 tutam kuru nane yada biraz maydanoz doğranır.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok: