10 Mart 2009 Salı

KURU MEYVELİ MİNİ KEKLER(yaman etkinlik)

Bu aralar bırakın tarif eklemeyi bilgisayarı bile açmak istemiyorum.Bir umutsuzluk bir keyifsizlik kapladı içimi Azra'nın da iştahsızlık problemi çifte kavrulmuş etkisi yaratınca morelim dibe vurdu.Zaten onbeş gündür hastayım birtürlü düzelemedim falan derken cumartesi gelen misafirlerimle biraz iyileştim.Onlar gitti gece yarısı bir mide ağrısı ile kıvranmaya başladım bütün gece kıvrandım durdum eşim hastaneye gidelim dedi ama gitmedim.Geçer geçer derken hala geçmedi ama bugün daha iyiyim.Ve hastayken gerçekten şunu anladım "Ağlarsa anam ağlar (birde kocam)gerisi yalan ağlar".Keşke annem yakınımda otursa ne zaman birimize bir şey olsa ne kadar hasta olursa olsun nefes gibi hep yanımızda.Kızım hastanedeyken bile ne çok hastaydı ama bizi hiç yalnız bırakmadı hakikaten annelerin hakkı ödenmez.İnsan en çok böyle zamanlarda ailesinin değerini anlıyor.Anneciğime binlerce kez teşekkür ederim.Pazar günü de kandil olması hasebiyle kıvrana kıvrana aynı sitede oturduğumuz kayınvalideme ordanda beni iyileştirmesi için anneme gittim.Bu arada herkesin geçmiş kandili mübarek olsun.
Dün morelimi düzelten bir şey oldu Azra biraz yemek yedi.Valla ancak çocuğu olan bunun nasıl bir mutluluk olduğunu anlar.Ve bende bu mutlulukla kızıma ve babasına kuru meyvelerle ve bol cevizle güzel bir kek yaptım.Gerçektende çok güzel oldu.Mutlaka yapın beğeneceksiniz.Tontonum ondanda yiyince haftalardan sonra ilk kez dün gece huzur içinde uyudum.Yemesi için ısrar etmek istemiyorum ama o da hiç acıkmıyor ne olacak sonumuz bilmem.Kekim yaman etkinliğin konusunada denk düştü bende kekimi sarıkuşun mutfağına gönderiyorum.Kendisine bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı,fındık yağı,ayçiçek yağını karıştırdım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3-4 adet kuru kayısı(kükürtle sarartılmamış gün kurusu kullandım)
  • 1/2 çay bardağı meyve şekerlemesi (daha fazlada koyabilirsiniz)

Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Süt ve yağ ilave edilir biraz daha çırpılır ardından un,kabatma tozu,vanilya,zencefil konur çırpmaya devam edilir.Yaklaşık 5 dakika çırpıldıktan sonra içine meyve şekerlemesi,minik minik kıyılmış kuru kayısı ve iri kırılmış ceviz ilave edilir(ben toz halinde sevmiyorum yerken ağzımıza ceviz geldiği belli olsun diye biraz büyük parçalıyorum)Bu kez mikserle değil kaşıkla karıştırılır.Az yağlanmış kalıba dökülür önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.(kürdanla kontrol edebilirsiniz.)İlk yirmi dakika fırının kapağı açılmamalıdır.Ve piştikten sonra kalıptan hemen çıkarmak yerine nemli bir bezin üzerinde taklaşık 10 dakika bekletip kalıptan öyle çıkarırsanız kekte parçalanma olmaz.


Not:Ben Azra büyük cevizleri yiyemez diye küçük kek kalıpları kullandım.Kek hamuruna şekerleme ve ceviz eklemeden önce bir kısmını ayırdım.Cevizleri rondodan geçirdim.Meyve şekerlemesi yerine kuru üzüm ve kuru kayısı kıydım birazda kakao ekleyip öyle pişirdim.Piştikten sonra arasına ballı,kaymak karışımı sürdüm.(süt dilimi gibi) .Ayrıca minik kalıp kullanacaksanız pişme süresi daha kısa oluyor. Bu kızımın kuru meyveli keki.

Buda canım kocam için yaptığım kek.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık enfes görünüyor, işte zor oyunu nasıl bozuyor çocuk büyütürken görüyoruz Allah hepsine uzun ömür , sağlık versin birde iştahla yeselerde bizi üzmeseler başka birşey istemiyoruz . bu arada çook geçmiş olsun İnsan Anne olunca Annesinin değerini çok daha iyi anlıyor, dediğin gibi "Ağlarsa Anam ağlar gerisi yalan ağlar"

Zehra Gürgen dedi ki...

Hastada olsan insan evladı için kalkıp kekte pastada yapıyor değil mi? Çok geçmiş olsun. Azra gibi benim kızımda dönem dönem yememeye başlıyor. çok zor biliyorum o yüzden..
kek enfes olmuş. Elinize sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

Emelcim çok geçmiş olsun..Ben de yeni evliyim (daha 1 yılı doldurmadım) ve ne zaman hasta olsam hep anne şefkatini arıyorum, onun yerini hiçbir şey tutmuyor..
Azroşa Maşallah, umarım bundan sonra hep açık olur iştahı.
Kekler süper olmuş, ellerine sağlık canım:).
Sevgilerimle...
aslı

Adsız dedi ki...

CANIM ÇOK GEÇMİŞLER OLSUN .İNSANIN ANNESİ GİBİ YOK ALLAH EKSİKLİKLERİNİ GÖSTERMESİN HAYIRLI ÖMÜRLER VERSİN ONLARA.AZROŞA DA SAĞLIK VERSİN.
SEVGİLER

Narince dedi ki...

Çok güzel görünüyor kekiniz. Etkinlikte buluşmak üzere sevgiler.