22 Ekim 2008 Çarşamba

MEYVELİ PRENSES (ve TEŞEKKÜR)

Herkese merhaba!Öncelikle Aslı'cığıma beni Uluslar arası Arkadaşlık ödülüne layık gördüğü için teşekkür ederim.Azra için yaptığım sütlü irmik tatlısını kendisine hediye olarak gönderiyorum.Kendisine zor günlerimde halimi hatırımı sorup beni unutmadığı için tekrar teşekkür ederim.

Tatlımızın tarifi Filiz marka irmik paketinin üzerinden alındı.İrmik çocukların beslenmesinde çok yararlı olduğu için bu tatlıyı yaptım.Azra da çok sevdi.

Malzemeler
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilin
1 lt süt

Hazırlanışı
Hindistan cevizi ve vanilin hariç tüm malzeme orta boy bir tencerenin içine konur fokurdayıp koyulaşana dek karıştırılarak pişirilir.Koyulaşan tatlıya hindistan cevizi ve vanilin eklenip karıştırılır.Genişce bir borcama dökülür.En az 6 saat buz doabında dinlendirilir.Servis etmeden önce mevsim meyveleri ile arzuya göre süslenir.
Afiyet olsun

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim ellerine sağlık ve çok teşekkürler bu güzel ve lezzetli hediye için :) Sunum her zamanki gibi çok şık, ellerin dert görmesin.. Eşinin sağlığı nasıl oldu bu arada virüsü atlatmıştır diye umuyorum..

lezzetyolculugu dedi ki...

Saol Aslıcım Ozgür iyileşti şükür.Bayramın son günü Azra hastalandı.Bayramda birinden mikrop bulaşmış.Ağzında bir sürü aft çıktı 6 gün anne sütü hariç su bile içmedi.Önlem olsun diye serum bile taktılar.Şimdi çok iyi şükür düzeldi.Bu sebeple bende bloga fazla bakamadım.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik muhtesem olmus...inanilmaz canim çekti,süslemesi de sahane olmus...ödulün içinde tebrik ediyorum...sicacik sevgiler

Ayse Pamuk dedi ki...

İrmik tatlısına bayılırım e bide üstünde meyve varsa ..ellerine sağlık