21 Kasım 2011 Pazartesi

MAHLEPLİ ÇÖREK

Herkese mutlu haftalar.Bayramımız seyranımız Azra'nın hastalanması ve 2 gün hastanede yatmasıyla sonuçlanınca ne Azroşumun doğum gününden bahsedebildim ne de yeni bebeğimizden.Kontrole gideceğimiz sabah Azra "zaten erkek olacak gidelimde doktor, Kuzey geliyor desin "dedi güldüm.Doktor erkek olacak deyince Azra çok komik "oley oley oley" yapıyordu.Hiç bir gün oğlum olacağını hayal etmemiştim.Çevreden bu kesin erkek diyorlardı hatta bende hiç kız bebek kıyafetlerine bakmıyordum ama yinede bir garip geldi.Hiç erkek bebeği olanlara özenmedim ki ben.Hep kızım olsun istedim Allah'ta nasip etti şükür.Bakalım Kuzey efendi doğunca hayatımızda neler değişecek.Baba kız çok heyecanlılar.Ben ise garip duygular yaşıyorum.Azra'ya daha bir düşkün oldum.Papucunun dama atıldığını düşünmesini istemiyorum.Gerçi o şimdilik bulutlar üzerinde.Çok istediği erkek kardeşi gelecek diye çok heyecanlı-ki ismini de o Kuzey koydu değiştirtmiyor-Bakalım zaman ne gösterecek.



Gelelim tarifimize.Tarif "Lezzet Dergisi Kasım sayısından" Ben denedim çok beğendim.Azroşla reçele batırıp batırıp yedik.Tavsiye ederiz.




malzemeler


  • yarım yemek kaşığı mahlep

  • 1 çay bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

  • 1 yumurta

  • tuz(1 tatlı kaşığı kullandım)

  • yarım çay bardağı erimiş tereyağı

  • yarım çay bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 paket yaş maya

  • aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı kadar gidiyor)

üzeri için



  • 1 yumurta sarısı

  • çörek otu,susam yada evde ne varsa

Hazırlanışı


Un derin bir kaba elenir.Şeker tuz ve mahlep karıştırılır.Ortası havuz şeklinde açılır.Maya bir bardak ılık suda eritilir un havuzunun ortasına dökülür,süt,ayçiçek yağı,yumurta,eritilmiş tereyağı da ilave edilip yoğurmaya davam edilir.Kulak memesi kıvamına gelince nemli bir bezle örtülür 45 dakika dinlendirilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp rulo şeklinde hazırlanır ikiye katlanıp kıvrılır ve simit şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir.(ben çörek otu kullanmadım)30 dakika tepsi mayası alması sağlanır.Önceden ısıtlılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Ilık servis edilir.




not :Bu arada CARTE D'OR "LİMON AROMALI KEKİ" deneyip sizlerle düşüncelerimi paylaşacağımı söylemiştim.Bizzat kendim çok beğendim.İnanılmaz güzel bir kek oldu ben yağ ve süt yerine çiğ krema kullandım inanılmaz yumuşak ve hafif bir kek oldu.Sizlere de değişik bir alternatif olacağı düşüncesindeyim.







4 Kasım 2011 Cuma

CARTE D'OR dan bana; Benden de size bir bayram sürprizi!!!

Öncelikle herkese merhabalar.Herkesi ama hepinizi çok özledim.Bu sefer çoook uzun bir ara oldu farkındayım ama çok önemli ve güzel bir sebebim vardı.Beni affedeceğinizi umuyorum.Sürprizime gelince Lezzet yolculuğu ailesine yeni bir üye katılacak.Henüz 17 haftalık.Ama bizim minik sıpa en az ablası kadar çok yaramaz.Bu sebeple daha bir kaç gün öncesine kadar sürekli mide bulantısı ve kusma şikayeti sebebiyle bırakın yemek yapmayı yemek bile yiyemiyor mutfağın kapısını bile açamıyordum.Evde sürekli kusan ve yatan bir kadın olarak depresif günler geçiriyordum.Çok şükür bir kaç gündür iyiyim.Bloguma nasıl dönüş yapsam ne yapsam diye düşünürken az önce CARTE D'OR dan koca bir paket geldi.Nasıl bir sevinç yaşadım anlatamam hamileliğin etkisindenmi bilemiyorum.Güvenlik arayıp size bir paket var gönderelimmi deyince kalbim çarptı resmen.Ve tabii paketi açarken ki mutluluk ve heyecanımı anlatamam.CARTE D'OR yetkilileri görse reklamlarında kesin beni oynatırdı:) İnsan uzun zamandır bloguna bir uğrayıp "ceee! ben burdayım" bile diyemeyince üstelik hamilelik sebebiyle hormonları tavan yapmışken ancak bu kadar mutlu olabilir sanıyorum.CARTE D'OR a çok ama çok teşekkür ederim.Gönderdikleri enfes tatların dışında kendileriyle artık bir gönül bağım oluştu.


CARTE D'OR dondurmanın dışında çok geniş bir yelpaze ile karşımızda; artık yaz kış tüketebileceğimiz enfes tatlarla başbaşayız.Ben bugün limon aromalı kekle başlangıç yapmayı düşünüyorum.Pazar günü de makaron.Düşüncelerimi sizlerle de paylaşacağım.Bu arada bayramın 2. günü Azroşumun doğum günü bu sebeplede farklı ve pratik alternatifler oldu.Tekrar teşekkür ederim.Umarım benim için güzel bir başlangıç olur.Ve yine en sevdiğim yer olan mutfağımdaki mutlu günlerime geri dönerim.

Not:Bu arada merak edenler için bebeğimizin cinsiyeti henüz belli değil bizde merak ediyoruz.