Gelelim tarife pandispanya tarifi Emine Beder'den
Malzemeler
pandispanya için,
6 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1/2 çay pardağı portakal suyu
Krema için
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket krem şanti
(paketlerin üzerinde yazan oranda süt ile hazırlanır ve dolapta biraz dinlendirilir.)
İçi için
üzüm
5-6 adet kayısı
2 adet şeftali
üzeri için
çilekli topping
Kenarlar için
kedi dili bisküvi
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaştırıp köpürene dek çırpalım.Portakal suyunu ilave edip biraz daha karıştıralım.Elenmiş unu ve vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım.Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim(ben tabana fırın kağıdı serdim).Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim.Ve keki soğuyana dek dinlendirelim.En az 4-5 saat dinlenmeli.
Sonra keki üç eşit parçaya bölelim ve ıslatalım(ben reçelli süt ile nemlendirdim)Birinci kata pasta kremasının 1/4 ünü sürelim dilimlediğimiz kayısıları dizelim üzerine biraz daha krema sürelim.(yani birinci kata kremanın 1/3 nü kullanalım)İkinci kata yine krema sürelim bu kez şeftalileri dizelim üzerine yine aynı şekilde biraz krema sürelim ve üçüncü kata son parça kekimizi koyalım kremanın kalan kısmını kekin üzerine ve kenarlarına eşit olarak yayalım.Pastanın üzerine biraz çilekli topping yoksa reçelle daire şekli verelim bıcakla kesikler atarak şekil verelim.Son olarak krem şanti ile süsleyip ,kedi dili bisküvileri kenarlara dizip üzümleri serpiştirelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Baban için çok üzüldüm. Benim eşimde tehlikeli makinelerde çalışıyor aklım çıkıyor bir şey olacak diye. Çok Çok Geçmiş Olsun. Allah beterinden KORUSUN.
Sevgilerimle,
Yorum Gönder