18 Ağustos 2008 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Bu hafta eşim yıllık izin nedeniyle evdeydi sağolsun saysesinde çok dinlendim benim için dinlenmek Azra ile birileninin ilgilenmesinden ibaret sıpa bana çok alıştı dibimden ayrılmıyor bu duruma en kısa zamanda bir çözüm bulacağım.Tabii eşim izinde olunca siteyede bir türlü tarif ekleyemedim aslında eklemek gelmedi içimden talihsizlikler bir türlü yakamızı bırakmıyor nazaramı geliyoruz anlamadımki annemin kırılan omzundan sonra babamda çalıştığı fabrikada pres makinasına parmağını kaptırmış hemde kandil günü ayrıca ablamın doğum gününün olduğu gün.Parmağından ameliyat olacak.parmağının ucu parçalanmış çok parçalı kırık var neyse daha fazla anlatmak istemiyorum Rabbim daha beterinden korusun bunada şükür kopabilirdi.

Gelelim tarife pandispanya tarifi Emine Beder'den

Malzemeler
pandispanya için,
6 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1/2 çay pardağı portakal suyu

Krema için
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket krem şanti
(paketlerin üzerinde yazan oranda süt ile hazırlanır ve dolapta biraz dinlendirilir.)

İçi için
üzüm
5-6 adet kayısı
2 adet şeftali

üzeri için
çilekli topping

Kenarlar için
kedi dili bisküvi

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaştırıp köpürene dek çırpalım.Portakal suyunu ilave edip biraz daha karıştıralım.Elenmiş unu ve vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım.Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim(ben tabana fırın kağıdı serdim).Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim.Ve keki soğuyana dek dinlendirelim.En az 4-5 saat dinlenmeli.

Sonra keki üç eşit parçaya bölelim ve ıslatalım(ben reçelli süt ile nemlendirdim)Birinci kata pasta kremasının 1/4 ünü sürelim dilimlediğimiz kayısıları dizelim üzerine biraz daha krema sürelim.(yani birinci kata kremanın 1/3 nü kullanalım)İkinci kata yine krema sürelim bu kez şeftalileri dizelim üzerine yine aynı şekilde biraz krema sürelim ve üçüncü kata son parça kekimizi koyalım kremanın kalan kısmını kekin üzerine ve kenarlarına eşit olarak yayalım.Pastanın üzerine biraz çilekli topping yoksa reçelle daire şekli verelim bıcakla kesikler atarak şekil verelim.Son olarak krem şanti ile süsleyip ,kedi dili bisküvileri kenarlara dizip üzümleri serpiştirelim.
Afiyet olsun.

1 yorum:

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Baban için çok üzüldüm. Benim eşimde tehlikeli makinelerde çalışıyor aklım çıkıyor bir şey olacak diye. Çok Çok Geçmiş Olsun. Allah beterinden KORUSUN.
Sevgilerimle,