27 Temmuz 2011 Çarşamba

Ballı tavuk eşliğinde bulgur salatası



Havalar çok sıcak bu sıcakta insan ne yemek yemek, ne de yapmak istiyor.Hal böyle olunca bloga tarifler sık sık gelemiyor tabii.Aslında yapmıyor değilim geçen hafta bir organizasyon için tepsi tepsi kurabiyeler,kekler,truflar yaptım ama neden bilmiyorum bir tane fotoğraf bile çekmedim.Acil olarak Ramazan ayı ile beraber bu miskinliği atmam gerekiyor.Zira tarif isteyenlerim çoğaldı:)



Yukarıdaki şahane yemeğimi uydurmasyon olarak yaptığımdan tarifi hatırlamak için biraz düşündüm.Eeeee yapalı uzun zaman olduda biraz.Gelelim tarifimize..



    Ballı tavuk için;(3 kişilik)

  • 1 adet tavuk göğsü(kuş başı doğranmış)

  • 2/3 su bardağı süt ya da bir paket çiğ krema

  • 1 tatlı kaşığı bal(tavuk miktarımız az bu yüzden tepeleme değil silme olmalı)

  • 1 kuru soğan

  • tuz(çok koymayın krema tuzu çok kaldırmıyor)

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

  • bir fiske kara biber(ben denemek için kullandım ama bence olmasada olur)

Hazırlanışı



  • Soğan minik minik doğranır.Az yağda teflon tavada kavrulur

  • İçine tavuklar konur tuz ilave edilir tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir

  • Tavukların pişmesine yakın 1 silme tatlı kaşığı bal ilave edilir bir iki kez karıştırılır,bir paket çiğ krema yada süt ilave edilir.Bir iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.

  • Bu aşamada istenirse bir fiske karabiber ilave edilebilinir.


Bulgur salatası(Tabule ye benziyor ama bizim evde ne varsa onu kullandım bu yüzden bulgur salatası diyorum)



  • 1,5 su bardağı ince bulgur

  • 1,5 su bardağı kaynar su

  • 1/2 limon(isteğe göre arttırılabilir)

  • tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 kuru soğan

  • 1 çay kaşığı kuru nane

  • 3-4 dal taze soğan

  • 1/3 demet maydanoz

  • 8-10 yaprak taze nane

  • 1 salatalık

  • zeytin yağı

Hazırlanışı



  • İnce bulgurun içine tuz ,kuru nane ve karabiber konur kaynar su ile ıslatılıp üstü kapatılır

  • Bulgur dinlenirken kuru soğan minik minik doğranır derin bir kaba konur

  • taze soğan,maydanoz,taze nane,salatalık yıkanır kurulanır ve ince ince kıyılır.Kaba ilave edilir.Bütün malzeme harmanlanır.

  • Son olarak limon sıkılır yağ ve isteğe göre biraz daha tuz konur karıştırılır.

  • Bir kaseye kısır konur.Servis tabağına ters çevrilir üzerine tavuk ilave edilerek servis edilir




7 Temmuz 2011 Perşembe

İPEK BÖCÜĞÜMÜZ HOŞGELDİN!

Herkese merhabalar! kardeşimin düğün telaşı o kadar uzun sürdüki kendi blogumu kendim bile ziyaret edemedim ne olur kusuruma bakmayın.Herkesi çok ama çok özledim.Bu arada mutlu olayları arka arkaya yaşıyoruz 04.07.2011 tarihinde Pınar'cığımın minik kızı dünyaya geldi."İpek" hanım aramıza hoşgeldin.Minik minik elleri öyle güzelki Allah nazarlardan korusun.Doğumdan bir gün önce Pınar'a bir bakalım diye ziyarete gittik Pınar'da bir enerji bir enerji sormayın blogunda yazdığının fazlası var eksiği yok:) Valla ben en çok 23.30 civarı onlardan kalkarken Pınarı'n, eşi Armağan'a yürüyüşe gidelimmi demesine güldüm :)


Pınar'ın eşini sıkı sıkı tembilhledim İpek doğunca beni ara diye.Bir tepsi laz baklavasını mideye indirirken beni duymamıştır diye düşünmüştüm ama İpek dünyaya gelince ilk aklına ben gelmişim hemen aradı.Pnar'ın dediğine göre annelerine bile sonra haber vermiş.Kendisine çok teşekkür ederim.Azroşla, İpek böcüğümüzün misafirlerine minik bonibonlu kekler yaptık.Bonibonları da Azroş mazroş koydu.Bir tane keke 3 tane mideye şeklinde olsada çok eğlendik.



Pınar ayrıntıları eminim en kısa zamanda paylaşacaktır.Gözünüz aydın Pınar'cım Allah analı babalı büyütsün.Bahtı da kendi gibi güzel olsun inşallah!




Bu arada hastanede Pınar'ın eşi üçüncü kız bebebeği istiyoruz diyordu ama bilemem tabii:) Benden şimdilik bu kadar dedikodu yeter.


Hoşçakalın....