
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker (esmer şeker kullandım)
- ceviz içi
- 1/2 çay kaşığı mahlep(koymasanızda olur)
- 1/2 paket margarinden biraz daha fazla kadar pastörize tereyağı
Hazırlanışı
- Bir kaba şeker,su ve süt konur karıştırılır
- Geniş bir tencere yada tavaya tereyağı konur terayağı eriyince irmikler atılır orta ateşte sürekli karıştırarak kavrulur
- Altın rengini alınca mahlep ve sütlü, su karışımı ilave edilir birkaç kez karıştırılıp kapağı kapatılır.Ocak kısılır.Sütü çekince kapak açılır bir kaç kez karıştırılıp havlu peçete ile kapatılarak demlenmesi sağlanır.
- Biraz soğuduktan sonra iri parçalanmış ceviz konup karışıtırılır ve servis edilir.
Not: Dolmalık fıstıkla pişirecekseniz dolmalık fıstıklar ve irmik aynı anda konur.Fıstıklar ve irmik renk değiştirene kadar kavurmaya devam edilir.
Çok severim irmik helvasını
YanıtlaSilBende sütlü yaparım gerçekten çok lezzetli oluyor.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
İrmik helvası nefis görünüyor.Hayat cafenin dediği gibi sütlüsüde çok güzel oluyor.Elinize sağlık
YanıtlaSilİrmik helvasını içerisinde mahlepi hiç denemedim. Mutlaka güzel olmuştur. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok severim helvayı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelamlar;
Bu irmik helvasını yemiş insan olarak çok lezzetli olduklarını belirteyim:)
YanıtlaSilDondurma ile harika gitmişlerdi. Yediğim en güzel irmik tatlısıydı sanırım.
Eline sağlık Emel