6 Şubat 2009 Cuma

PADİŞAH LOKUMU

Eşim geçen akşam iş yerinden geldiğinde bugün harika bir tatlı yedim adıda padişah lokumu dedi.Bende aşçıdan tarifi iste yapalım bakalım ne menem bir şeymiş dedim.Eşim gibi bir çok kişi daha beğendiği için ondan önce tarifi istemişler.Tarif elden ele dolaşmış ve sonunda bana kadar ulaştı.Hafif güzel bir tatlı.Sadece kremşantiyi daha ince bir tabaka sürerseniz daha güzel olacağı kanısındayım.Bu arada tarif için aşçıya teşekkürlerimi iletiyorum
Tarif aynen aşağıdaki gibi

Malzemeler
  • 2 çay bardağı (ajda bardak) toz şeker
  • 2 çay bardağı (ajda bardak) un
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu krem şanti(içindeki iki paket kullanılacak tavsiyem dr. oetker)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 100 gr hindistan cevizi
Yapılışı:
  1. Şeker,un ve kakao bir tencereye konur.Süt yavaş yavaş eklenerek telle karıştırılır.Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Hindistan cevizi serpilmiş dikdörtgen borcama sıcakken boşaltılıp düzgünce yayılır.Soğutulur.
  2. Çukur bir kapta iki paket krem şanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır.Soğumuş pudingin üzerine yayılır.Buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapılırsa daha iyi sonuç verir.
  3. Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir,kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir.Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir.
Afiyet olsun...Bal olsun şeker olsun ama kilo olmasın :)))

19 yorum:

  1. Çok çok güzel görünüyor.daha önce yemiştim ama biraz daha farklıydı.

    ellerine sağlık canım

    Yorumunu okumadan yayınlamıştım ama benim için bir sakıncası yok haklısın fotoğraflar bulanık çıkıyor.gece çekiyorum birde elim çok fazla titriyor.bende sinir oluyorum ama ne zaman fotoğraf çekicek olsam birşey çıkıyor acele etmek zorunda kalıyorum. o zamanda bulanık bulanık çıkıyor.ama fotoğraf makinasıda güzel değil böyle oluncada hep kötü görünüyor.
    hiç kızarmıyım ne demek aksine ilgin için çok teşekkür ederim.
    canım benim

    çok öpüyorum
    iyi geceler.

    YanıtlaSil
  2. ismi gibi tam padisahlara yakisir olmus lokumlar,görüntüsü harika elinize saglik cok güzel olmus
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bu tatlıyı bir arkadaşımda yapıyor ve için muzda koyuyor çok güzel olduğunu söylemişlerdi.

    YanıtlaSil
  4. Valla süper görünüyor Emel'cim, ellerine sağlık.. Ben de deneyeyim..

    YanıtlaSil
  5. bu nasıl bişidir emelcim yaa.

    beni baştan çıkardı. en kısa zamanda deneyeceğim.

    fotoğraf nefis bu arada, ellerine sağlık

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. cok nefis gorunuyo ellerınıze sağlık.sadece size bi sorum olck siz borcamı hc ıslatmadan mı hindistan cevzni serpiyosunuz cok merak ettm

    YanıtlaSil
  7. MErhabalar isimsiz;borcamı kesinlikle ıslatmıyorsunuz.Üzerine döktüğünüz muhallebiye yapışacaklar.Soğuduktan sonra dilimlerken kolayca borcamdan ayrılacak.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ben bu tarifi ilk olarak dün denedım ve çok beğenildi bende çok beğendim ama yetmedi tekrar yapıcam tavsiye edıyorum hoşcakalın

    YanıtlaSil
  9. görüntü gerçekten çok etkileyici. bende etkilendim ve hemen yaptım. fakat benimkinin görüntüsü etkileyiciliğin dışında bambaşka bir boyuttaydı. rulo şekli veremedim. ya spatulaya yapışıp kaldı yada kıvırmaya çalışırken kırılır gibi oldu. bende ikiye katlayıp koyabildim ancak. tarifinizi aynen uyguladım. acaba neden kaynaklanmış olabilir. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar tarifi yapmanıza çok sevindim ama tarifin tutmamasına çok üzüldüm.
    Ajda bardak çay bardağından büyük bir bardak acaba ölçü bardağınız küçük gelmiş olabilirmi.

    YanıtlaSil
  11. tekrar merhaba. ben 15 eylülde tatlınıza yorum yapmıştım cevabınız için teşekkürler. siteye uzun zamandır giremediğim için cevabınızı yeni gördüm. ajda bardak olarak tarif ettiğiniz bardakla yapmıştım tatlıyı. yani ölçüden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. fakat şunu sormak istiyorum. kakaolu kısmın tamamen soğumasımı gerekiyor. yani 1-2 saat kadar bekletmek mi gerekiyor. ben buzdolabında soğutup şantiyi döktüm fakat çok uzun süre beklemedim açıkcası. bu tatlıyı başarma konusunda çok ısrarlıyım çünkü tadı enfes oldu fakat hak verirsinizki gözede hitap etmesi önemli. tekrar teşekkürler. başarılarınızın devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar sıkıntının tam olarak neden kaynaklandığını tespit ettim.çalıştığım iş yerinde bir arkadaşımda aynı sıkıntıyı yaşamış farkettikki kullandığı borcam küçük.Ben En büyük boy dik dörtgen borcamlar varya onun içinde yapmıştım.Normalde bu tarif aslında dik dörtgen baklava tepsisi kadar bir tepsi için(tarifi bir aşçıdan almış eşim.
    Bu arada kakaolu muhallebi biraz dolapta dinlenmeli.
    Güzel ve hafif bir tarif inşallah ikinci denemeniz başarılı olur.

    YanıtlaSil
  13. MRH.TATLINIZI DENEDİM.BELKİ BEŞ DEFA.SÜPER BİR TATLI.FAVORİLERİM ARASINDA.HERKES ÇOK BEGENİYOR VE BENDEN DELİ GİBİ TARİF İSTİYOR.GÖRÜNTÜ OLARAKDA TAT OLARAKDA SÜPEER.ELLERİNİZE SAGLIK.

    YanıtlaSil
  14. bende denedim tatlıyı fakat un kokuyor sebebi ne olabilir ?

    YanıtlaSil
  15. bazı insanlar un konusunda hassas olabiliryor size un kokusu geldiyce muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilin ilave edip çırpıcı ile bir iki dakika çırpın böylece un kokusu sizi rahatsız etmeyecektir.

    YanıtlaSil
  16. bu ajda bardak tam olarak ne yani limonata bardakları var ince uzun o mudur?

    YanıtlaSil
  17. bende çok denedim hepsinde de kırıldı 2010 dan buyana siteme koymayı düşünüyorum ama kırıldığı için birtürlü koyamadım:(

    YanıtlaSil
  18. denedim ...mükemmel oldu....iki gün üstüste yaptım...teşekkürler....

    YanıtlaSil
  19. günüm için yaptım herkes bayıldı.gerçekten çok güzel ve hafif bir tatlı.teşekkürler...

    YanıtlaSil