
Malzemeler
1 adet küçüklerinden karnıbahar
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- tuz
- toz kırmızı biber
- nane
Haşlamak için su
Kızartmak için 1su bardağı sıvıyağ
karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp 10-15 dk haşlanır
süt, yumurta, un ve tuz çırpılarak bir sos hazırlanır.Haşlanan karnıbaharlar bu sosa batırılır.
Ve kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Küçük bir cezvede toz kırmızıbiber ve nane yakılır kızartmanın üzerine gezdirilir.
Not:yanlarına çeşit olsun diye kabak kızartılıp dizilmiştir.
Afiyet olsun!!!!!
Ayy bayilirim bu tada nefis oluyor. fakat ben tek tek kizartmaya useniyorum ya :( o yuzden mucver seklinde yapiyorum. haslayip eziyorum un yumurta katiyorum. ölede guzel oluyo
YanıtlaSileline saglik
sevgiler
hiç duymamıştım denerim bende.Teşekkür ederim.
YanıtlaSilBu akşam karnıbahar kızartıcam bende çok seviyorum.
YanıtlaSilsütle hiç yapmadım bu akşam böyle deneyeceğim.
öyle güzel görünüyor ki
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
hımmm nefis görünüyor.bende sadece kızartmasını yiyebiliyorum.harika olmuş.ellerine saglık canım...
YanıtlaSilKarnıbaharı sonradan sonraya çok sevmeme rağmen şimdide eşim sevmediği için çok sık yapamıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Selam canim, ellerine saglik cok sevdigim bir yemektir. Karnibahari bende en cok kizartma olarak severim ama sulu yemeginede hayir demem. Cok lezzetli gorunuyor...
YanıtlaSilSevgiler...
Kesinlikle bayıldığım bir lezzet ama üsütm başım kızartma kokuyor o yüzden çekiniyorum yapmaya ama sizin tabağınız alıp kaçtım :)
YanıtlaSilBu akşam karnıbahar kızartıcam, bizde çok seviyoruz.
YanıtlaSilsütle hiç yapmadım bu akşam böyle deneyeceğim.
öyle güzel görünüyor ki
ellerinize sağlık...
Teşekkürler....