23 Aralık 2011 Cuma

KREMALI,ISPANAKLI,MANTARLI HİNDİ


Hayırlı Cuma'lar.Herkese iyi hafta sonları.Hamilelik nedeniyle bol bol tarif ekleyemesemde, bol bol yemeğe devam ediyorum.Bu durum hızla gelen kilo artışına sebep olsada kendime bir türlü engel olamıyorum.Canım -nedense- hep kalorisi yüksek şeyleri yemek istiyor.Yemek yemekten vazgeçemediğim için çözüm olarak tartıya çıkmamayı seçtim.Sonum hayırlı olur inşallah..

Kremalı,mantarlı,ıspanaklı enfes bir hindi pişirdim.Hindi sevmeyenler, yemeyenler için tavukla da şahane oluyor.Hem güzel bir yemek hem de süper bir makarna sosu.Ama ben daha fazla kalori almamak için makarna ile yememeği tercih ettim.Kilo sorunu olmayanlara Ispanaklı tortellini yada penne makarna ile tavsiye ederim.


Malzemeler


  • 1/2 kg hindi göğüs(yada tavuk göğüs)

  • 15 adet mantar(arzuya göre arttırılabilinir)

  • 200 gr ıspanak(yaprak kısımları)

  • 1,5 paket (200 ml)çiğ krema(makarna sosu yapacaksanız 2 paket)

  • tuz(krema tuzu çok kaldırmıyor dikkate alarak atmanızı tavsiye ederim)

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı


Hindi göğüs kuş başı yada julyen doğranır.Biraz tuz serpilir.Geniş bir teflon ya da yapışmaz tavaya alınır.Bir yemek kaşığı sıvı yağ konur. Yaklaşık 10 dakika kendi suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapatılıp pişirilir.Ardından soyulmuş,doğranmış,yıkanmış ve limonlu suda bekletilmiş mantarlar ilave edilir.Yaklaşık 5-6 dakika kadar da mantarlarla kavrulur.Ispanaklar yıkanır yaprak kısımları ince ince doğranır tavaya ilave edilir.Solmaması için düşük ateşte değilde daha yüksek bir ateşte 2-3 dakika kadar kavrulur.Ve son olarak krema ilave edilir.Bir kaç dakika pişirilir.Kremalı karışım bir kaç kez fokurdadıktan sonra ocaktan alınır.



Not:Makarna ile servis edecekseniz.Haşladığınız makarnayı bu karışıma döküp ocakta bir iki kez karıştırıp öyle servis ederseniz ve üzerine parmesan peyniri serperseniz daha lezzettli olacaktır.




Afiyet olsun...