29 Ekim 2010 Cuma

GÜVEÇTE KAŞARLI BİBERLİ DOMATES(KAHVALTI ÖNERİLERİ 1)

Pazar kahvaltılarına altarnetif lezzetler sunmaya karar verdim.Bendeniz kahvaltıda biberli domatesten vazgeçemeyenlerdenim hele güveçte şık bir sunumla olunca daha da vazgeçilmez oluyor.Sizlerin denemek isteyeceğini de umarak pratik tarifimi paylaşıyorum.

MALZEMELER

  • 10-12 adet sivri biber

  • 3 domates

  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 1 kase rendelenmiş taze kaşar

  • tuz

  • güveç kasesi

HAZIRLANIŞI

  • Biberler yıkanır doğranır

  • tavaya biraz sıvı yağ ilave edilir.Biberler kavrulur.

  • Biberler ölmeye başlayınca, yıkanmış kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilir.

  • Bir miktar kavrulur ve güveç kaplarına paylaştırılır

  • Üzerlerine kaşar serpilir ve sıcak fırına konur.Kaşar eriyip hafif kızarınca fırından alınır ve sıcak servis edilir

Not :Domates ile biberi kavururken biraz pastırma yada sucukta katarsanız lezzeti çifte kavrulmuş oluyor.Bilgilerinize sunarım :)

Afiyet olsun!