29 Ağustos 2010 Pazar

HOŞ GELDİN RAMAZAN!

Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.Ramazan ayı bir solukta geçmeye devam ediyor Rabbim oruçlarımızı kabul eder inşallah.Ramazan deyince vazgeçilmezdir bol sohpetli iftar sofraları,ardından Sultanahmet meydanında ki şenlikler.Bizde cuma akşamı önce Galata kulesinin hemen dibindeki Kivahan da iftarımızı açtık.Hem yemekleri leziz,hem servisi özenli birde yanında sevdiğimiz dostlarımızın eğlenceli sohpeti olunca son derece keyifli bir iftar yemeği oldu.Özellikle ilk defa tattığım erikli ve kabaklı yaprak sarma enfesti.En kısa zamanda sizlere de öneririm.

Fotoğraf çekilecek harika yerler vardı ancak fotoğraf makinemiz yanımızda olmadığı için cep telefonumla çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmak durumundayım. Kusuruma bakmayın.

Yemekten sonra, önce Beyazıt meydanındaki şenliklere gidelim dedik.Kalabalık meydanda,cicili bicili dükkanlar,Ortada kocaman bir kitap fuarı,macuncular,fonda müzik sesi....

İnsan Ramazan'ı ayrı bir yaşıyor buralarda,buram buram tarih her yer.


Bir yanda camide kılınan teravih namazı, diğer yanda cümbür cemaat meydanda eğlence...Diğer yanda şaşkın ama tebessümlü turistler.



Tabii bu eğlencede vazgeçilmez olan macuncular,kağıt helvacılar...



Derken Sultanahmet'e doğru keyifli bir yürüyüş.Uzaktan gelen güçlü bir ses!Aman Allah'ım istesem bu kadar denk düşmez.Ahmet Özhan konser veriyor.Önce çok kalabalıktır diyerek sadece meraktan yaklaşıyoruz.Ama eğlenceler Beyazıt'a alındığı için sanırım tam kıvamında bir kalabalık.Hemen bir yer bulup oturuyoruz.Ahmet Özhan'a ve ilahilerine doyamıyoruz ama damağımızda tadıyla konseri bitiriyoruz.
Sultanamet'in kendi heybeti, üstüne eğlenceli dost sohpeti olunca birde çekirdek alıp çay eşliğinde nerde o eski Ramazanlar deyip muhabbeti harlayınca eve gitmek gelmiyor içimizden ama mecbur sahur var diyerek 02:30 gibi eve geliyoruz.
Sizde Ramazan bitmeden bu eğlenceyi kaçırmayın derim....
Hoşçakalın.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Hayırlı Ramazanlar dilerim.Allah herkesin ibadetini kabul etsin inşallah...Ramazanda hafif tatlılar öneriliyor bu sebeple hafif ve herkes tarafından kolayca yapılabilecek sütlü tatlı tarifi vermek istedim.Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2,5 kahve fincanı un(geniş ağızlı derin kahve fincanlarından kullanıyorsanız 2 kahve fincanı yeterli)
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1/4 margarin
  • 1 paket vanilin(vanilya)


Hazırlanışı

  • Tencereye vanilin dışında tüm malzeme konur
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Fokurdamaya başlayınca altı kısılır 2 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirilmeye devam edilir.
  • Ocaktan alınan muhallebiye bir paket vanilin dökülür ve çırpıcı ile 5 dakika kadar çırpılır
  • Borcama dökülür.Ilınınca buz dolabında en az 3 saat dinlendirilir.Servis etmeden önce tarçın ile süslenir.


Not: Arzuya göre sütün içine 1-2 adet damla sakızı ilave edilir ve bu şekilde pişirilirse enfes damla sakızlı muhallebi oluyor.

Ayrıca çikolata yada meyve sosları ilede servis çok yakışıyor.