29 Mayıs 2010 Cumartesi

EKŞİLİ SULU KÖFTE


Yaz geldi malum biz artık salçalı yemekler yerine yoğurtlu yada hafif yemekleri tercih ediyoruz.
Azra Ku'nun en sevdiği çorba yayla olunca sulu köfteyide bu şekilde yaptım çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucu ile kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yumurta
  • 3 yada 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 patates
  • tuz
  • 1/2 çay bardağı kırıklı pirinç ve 1 silme yemek kaşığı kadar ince bulgur
  • zeytin yağı

Hazırlanışı

  • Kıymanın içine soğan rendelenir,tuz,karabiber,kimyon,nane,yumurtanın beyazı,pirinç ve bulgur konur iyice yoğurulur.
  • Avuç içi ıslanır içine küçük küçük iki parça kıyma alınır ve fındık büyüklüğünde ikişer ikişer yuvarlanır(teker tekerde yuvarlayabilirsiniz).
  • 1 patates soyulur minik küpler halinde doğranır.
  • Tencereye kaynar su konur içine bir yemek kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave edilir.Yuvarlanan kıymalar ve patates ilave edilir.Yaklaşık 20-25 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Derin bir kaba 3 yada 4 yemek kaşığı yoğurt bir yumurtanın sarısı, bir yemek kaşığı un yada buğday nişastası konur karıştırılır içine biraz soğuk su ilave edilerek inceltilir.
  • Tencedeki köfte ve patatesler pişince ocak kısılır içinden bir kaç kaşık sıcak su alınır yoğurtlu karışım kesilmesin diye ılıştırılır ve yayla çorbası yapar gibi yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
  • Minik bir tencereye yada cezveye 1/2 çaybardağı kadar yada daha az sızma zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı kadar toz nane konur yağ kızınca çorbaya döklür ve karıştırılır. Çorbanın kenarları hareketlenince fokur fokur kaynamadan çorba kapatılır.

Afiyet olsun.

21 Mayıs 2010 Cuma

KEDİ DİLLİ MUHALLEBİ

Aslında sadece muhallebi yapacaktım ama evde duran kedi dili bisküvileri öyle mahsun görünce dayanamadım.Ordan burdan bir kaç tarifi birleştirip bu tatlıyı yaptım ve harika oldu.Yalnız bu tatlıyı bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim,zira çok daha lezzetli oluyor.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 fincan şeker
  • 2,5 fincan buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 paket kedi dili bisküvi
  • 1 küçük parça damla sakızı(sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)

Üzeri için

  • 1 paket Dr. Oetker çikolata sos
  • 2 bardak süt

Hazırlanışı

  • Tencereye 1 lütre süt,2,5 fincan nişasta,toz şeker,damla sakızı konur karıştıra karıştıra pişirilir.Muhallebi göz göz olup fokurdamaya başlayınca altı kısılır 2 dakikada kısık ateşte pişirilir
  • Ocaktan alınan muhallebinin içine 1 paket vanilya ilave edilir çırpıcı ile 4-5 dakika çırpılır.Muhallebi biraz ılınınca bir paket krem şanti ilave edilir birazda krem şanti ile çırpılır.
  • Kedi dili bisküviler süte batırılıp borcama bir sıra dizilir(kare borcam kullandım)
  • Üzerine muhallebi eşit şekilde paylaştırılıp yayılır ve ılınınca buz dolabında dinlendirilir.
  • Çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir.Muhallebili tatlının üzerine dökülür.
  • Fındık,ceviz,hindistan cevizi yada meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun


19 Mayıs 2010 Çarşamba

ATAM SENİ ÇOK ÖZLEDİM!!!!!


Öncelikle herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım.Hangi dinden ve ırktan olursa olsun, bu vatana fikren ya da bedenen hizmet etmiş ve ediyor olan herkese çok ama çok teşekkür ederim.Atam ne çok isterdim rahat rahat uyumanı ama bunada şükür vatan henüz kağıt üzerinde elden gitmedi.Her türlü kirli oyunlara rağmen konum olarak öyle mükemmel bir yerdeyiz ki yok etmek kimsenin işine gelmiyor!!!!!Söylediğin gibi dahilî ve haricî bedhahlar dört bir yandalar.Görsel ve yazılı basın dış güçlerin oyuncağı olmuş.Ama yinede 2,5 yaşındaki Kızım bile Atatürk dedesini tanıyor çok seviyor.Ne zaman ki gökten bu ay ile yıldız düşer, bu bayrak o zaman BELKİ iner!!!!!!!

Not Atatürk resmi internetten alıntıdır..
Gelelim tatlımıza, tatlımızın adı kedi dilli muhallebi tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye fotoğraflar bugün tarif yarın.....


17 Mayıs 2010 Pazartesi

İŞ YERİ YEMEKLERİ

Yoğun geçen günler üzerine birde sıcaklar eklenince insan dışarda yemek yemekten sıkılıyor.Sıkılmak ne kelime bıkıyor.Bir de üzerine katmer katmer biriken kilolar eklenince evden yemek getirmekte farz oluyor tabiii..Hafta sonu gelen misafirlerime yaptığım zeytin yağlı sarma ve dolmalar ile kabak suflesinden kalanlar pazartesi afiyetle mideye lüpletiliyor.İçimde en azından kendi yaptığım yemeklerden kilo almanın mutluluğuyla işime devam ediyorum.Sufle tarifini buradan alabilirsiniz.Börek tadında ama çok hafif bir lezzet.
Neşeli günler dilerim.





GELİYORUZ!!!!

Mutlu haftalar dilerim.Yorucu geçen günlerin ardından bloguma dönmenin mutluluğunu yaşıyorum.Son bir aydır evdeki tadilat nedeniyle pek bloguma giremedim ama her şeyin bir sonu varmış.Yeni mutfağımda daha bir hevesle yeni mamalarımla sizlerle birlikte olacağım.
Üstelik artık yardımcım da var -Azra Ku-.Canı sıkıldıkça hadi kek yapalım,hadi pasta yapılım deyip mutfağa sokuyor beni.Çok ta güzel yapıyor kızım.
Her saniye şükretmeye başladım iyiki bir kızım var ve iyiki o "Azra "diye.Çok eğlenceli çok bilmiş bir şey oldu.Bazen kavga ediyoruz ama o zaman da gelip yanağımı okyayıp hadi barışalım diyor her şeyi unutup barışıyoruz.Kızım artık 2,5 yaşında küçük bir abla oldu hafta sonu bezi de çıkarttık artık daha güzel günler bizi bekliyor.

Yukarıdaki fotoğraf dün çekildi sıcak havaya rağmen çok rüzgar olması sebebiyle oynarken biraz zorlandık ama Kızım Ömer abisi ve Ayşe ablasıyla bol miktarda enerji harcadı.Ah birde uçurtması ağaca takılmasaydı.Neyseki baba Ku uçurtmayı kurtardı da kızım bir oh çekti....
Bol misafirli güzel bir hafta sonunun ardından sizlerle buluşmak bana iyi geldi.En kısa zamanda görüşmek üzere.....