22 Mart 2010 Pazartesi

TAVUK SUYUNA TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Çok eğlenceli bir o kadar yorgun geçen hafta sonunun ardından,güzel havaya aldanıp hasta olan dostlarıma güzel bir çorba...


Malzemeler
  1. 100 gr kadar tavuk eti(tavuk kalçası yada butu hem yumuşak hemde lezzetli olduğundan onu tercih etmenizi öneririm)

  2. 1 çorba kasesi kadar tel şehriye

  3. 5-6 su bardağı kadar su(aslında göz kararı)

  4. tuz

  5. bir avuç maydanoz

Terbiye için

  • 1 yumurta sarısı

  • 1/2 limonun suyu

Hazırlanışı

  • Tavuklar yıkanır tencereye konur haşlanır(arada üzerinde biriken köpükler kaşıkla alınıp atılır)

  • Pişen tavuklar minik minik doğranır.

  • Tavuk suyuna, su azalmışsa kaynar su ilave edilir.Bir taşım kaynadıktan sonra bir kase kadar tel şehriye, didiklenmiş yada minik minik doğranmış tavuklar ve tuz ilave edilir.5 dakika da bu şekilde kaynatılır.

  • 1/2 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısı iyice çırpılır.Ocağın altı kısılır.Çorbadan bir kepçe kadar azar azar limon suyuna ilave edilir.Ve ardından tüm karışım azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edilir.
  • Son olarak bir avuç kadar madanoz yıkanır minik minik doğranır.Ve çorbaya ilave edilir.

Afiyetle içilir.

Not : Tavuk yağlı olduğu için sıvıyağ ilave etmenize gerek yoktur.




11 Mart 2010 Perşembe

YABAN MERSİNLİ TOPKEK!

Bu aralar nerdeyse her keke yaban mersini koyuyorum Azra Ku da bizde çok seviyoruz.Hem tadı güzel hem faydası çok.Bu kek ilk yaptığım yaban mersinli top kek çok beğendik umarım sizde seversiniz.
Yaban mersinlerini içine koyup karıştırdım.Ancak artık üstlerinede serpiyorum o zaman daha şık duruyor.

Malzemeler (Bardak ölçüsünü daha iyi anlatabilmek için fotoğrafını çektim)
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın kabuğu ve yarısının suyu
  • 1 su bardağından daha az süt(fotoğraftaki kadar)
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 su bardağından daha az sıvı yağ(fındık yağı ve zeytin yağı karışık)
  • 1-2 avuç yaban mersini
  • 1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şeker yumurta beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır
  • İçine yağ ve süt ilave edilir biraz daha çarpılır
  • Bir portakalın kabuğu rendenin küçük tarafıyla rendelenir ve portakalın yarısının suyu içine sıkılır
  • karışıma; un,kabartma tozu ve vanilya yavaş yavaş elenerek ve karıştırılarak ilave edilir
  • En son ceviz ve 2 avuç kadar kurutulmuş yaban mersini ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Karışım yağlanmış yada kağıt konulmuş kalıplara yada herhangi bir kalıba dökülür.(Üstlerinede biraz yaban mersini serperseniz piştiğinde daha şık duruyor)
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir(Muffin kalıbında yapmıyorsanız pişme süresi daha uzun olacaktır.İçine kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.)

    Not:YAban mersinli top kekin çikolatasını da denedim ve inanılmaz güzel oldu.Onuda en kısa zamanda paylaşacağım.

Hoşçakalın!...

3 Mart 2010 Çarşamba

GÜVEÇTE HAMSİ!

Hafta sonu Kartepe'deydik inanılmaz temiz bir hava,görülmeye değer ve insanı kendine aşık eden bir manzara vardı.İstanbul'a bu kadar yakın mesafede hala güzel yerler olduğunu görmek insanı mutlu ediyor.Kartepeye çıkmadan Maşukiye'de önce bir köy kahvaltısı etmenizi tavsiye ederim.Biz giderken kaçırdık Kartepede kahvaltı ettik ama dönüşte ablamın tavsiyesi üzerine Maşukiye'de köy kahvaltısı ve alabalığı meşhur olan yayla otelde güzel bir güveçte alabalık yedik .Fiyatları uygun nezih bir yer. Yok ben alabalık yanında içkide içmek isterim derseniz Koru şarap evi restaurant tavsiye olunur.



Maşukiye'de güveçte alabalık yedikten ve tadı damağımda kaldıktan sonra evde bende denemek istedim.Tabii bizde alabalık yoktu hamsiyle denedim ama o da çok lezzetli inanın denemeye dener.


Malzemeler

  • 1/2 hamsi(ayıklanmış yıkanmış)
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • tereyağı
(ben yazdan hazırladığım konserve domatesi kulladım)

Hazırlanışı

  • 1 soğan minik minik doğranır.Güveç kaplarının altına paylaştırılır.

  • Hamsiler ayıklanır,yıkanır tuzlanır soğanların üzerine dizilir.Üzerine biber,domas,sarımsak soğranır.

  • Enson bir kaç parça tereyağ konur.

  • Üstleri folya ile kapatılır.(pişmesine yakın folya çıkarılır)

  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.




1 Mart 2010 Pazartesi

ALGİDA'DAN SÜRPRİZ VAR!

Dondurmalı blogta görünce çok sevindim. Carte D'or iki yeni ürün çıkarmış -dondurmalı pasta-."misafirim geldi aman hemencecik ne tatlısı yapayım diye düşünmek yok" dedim kendi kendime.Derken tamda kandil günü Carte Do'r dan koca bir paket çıka geldi.Paketi hızla açtım tataaammm iki adet pasta.Biri Antep Fıstıklı-Çikolatalı diğeri, Karamelli-Kaymaklı iki harika lezzet.Bu tatlı hediyeler karşısında iş arkadaşlarım ve ben bayağı mutlu olduk.Algida'ya lezzetli hediyeleri için teşekkür ederim.Çok makbule geçti.Üstelik bu güzel pastalarla bir iş arkadaşımızında doğum gününü kutladık.Çok bereketli bir gündü.


Hızla tükendiği için pastaların fotoğrafını çekemedim.Fotoğrafları Dondurmalı blogtan aldım.