16 Ağustos 2009 Pazar

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ (BİZDEN HABERLER)

Sanki aylardır bloguma yazı eklememiş gibi hissediyorum kendimi.Aslına bakarsanız biraz hevesim kaçtı(malum blogumdaki fotoğraf çalınınca)Neyseki güzel günler geçiriyorum ve bir sürü güzel şey pişirip kızımla makarnadan kolyeler bilezikler yapıyorum yakında paylaşacağım.
Düğün dernek mevsimi ardından dün ve bugün bayağı gezdik çok eğlendik çok yorulduk ama değdi..Azra hayvanları çok seviyor dün Darıca hayvanat bahçesine gittik, ardındanda biraz sahilde gezip balıkçıda aldık soluğu.Darıca hayvanat bahçesi mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer bence; Azroş mazsoşta, bizde çok eğlendik çok güldük.Azroş mazroş biraz daha büyüsün mutlaka tekrar gideceğiz.Bugünde Hidiv Kasrında güzel bir kahvaltı yaptık harika manzarası olan ve insanı "iyiki İstanbul'da yaşıyorum" dedirten bir yer mutlaka gidin.


Birbirinden güzel kuşlar,enteresan sürüngenler ve yüzlerce çeşit hayvan vardı...

Aslında dörtyüzden fazla fotoğraf çektim şimdilik bunları yayınlıyorum ilk fırsatta hepsini olamasada bir kısmını daha yayınlayacağım.





2 Ağustos 2009 Pazar

KENDİ ÜRETİMİM ÇAVDARLI CEVİZLİ EKMEK!!!!

Canım Azroş mazroşa ekmek yapmak istedi.Girdim mutafağa,aldım elime tam çavdarlı buğday ununu şöyle bir düşündüm önce, sonra elime ne geldiyse tezgaha dizdim.Malzemeleri sırayla koydum iyice yoğurdum iki saat dinlendirdim pişirdim.
Sonuç mu? sonuç süper, amacına ulaştı Azroşum mazroşum beğendi sürekli yapılacaklar listesine başarıyla girdi.

Gelelim tarifimize; biraz düşünmem gerekecek malumunuz doğaçlama gerçekleşti.

Malzemeler;
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • yarım paket margarin kadar tereyağı(iyice yumuşamış)
  • tam çavdarlı buğday unu (aldığı kadar)
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1/2 çay bardağı riviera zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 muskat cevizi rendesi(sadece kabuğu)
  • 1 su bardağı ceviz(iri parçlanmış)
  • 1paket maya (instant kullandım)
  • 1/2 türk kahvesi fincanı ılık su

2 su bardağı çavdar unu ile 1 su bardağı beyaz un derince bir kaba elenir üzerine toz maya dökülür,ortası açılır.Başka bir kaba 2 yumurta(birini sarısı ayrılacak)kırılır,1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,iyice yumuşamış tereyağ,yarım çay bardağı zeytin yağı,yarım kahve fincanı ılık su konur karıştırılır(çırpıcı kullanabilirsiniz).Bu karışım havuz gibi açılan unun ortasına dökülür.Tuz,şeker,muskat cevizi rendesi ilave edilip yoğurmaya başlanır.Azar azar çavdar unu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.Son olarak içine bir su bardağı ceviz içi ilave edilip kulak memesi kıvamında yoğurulur ve nemli bezle örtülerek 2 saat dinlendirilir.

Dinlenen ve kabaran hamurdan şeftali büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.175 derece fırına atılır.(fırın önceden ısıtılmaz)

Not.İçine çekirdek içi veya kabak çekirdeği içi çok yakışır.


Bu akasya çiçeği reçelinide eşim doğal ürünler satan bir mağazadan almış biz çok beğendik.Sıcacık ekmeğin üzerinede iyi gidiyor hani....