23 Şubat 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR VE BLOG ÖDÜLÜM

Herkese merhaba çikolata tadında bir hafta diliyorum.Ama ben çikolata yerine enginar pişirdim.Bu ikinci denemem birincisi hamileykendi ve hamileyim diyemi bilmem iğrenç gelmişti.Bu sefer tamamdır güzel oldu.Bundan sonra daha sık yapıp ailecek zevkle yiyeceğiz çünkü eşimde beğendi ve Azra'ya da bir lokmada olsa yedirebildik.Bu arada ben hastayım grip oldum ve böbreklerim ağrıyor.Hersaniye Azra'ya grip bulaşmasın diye dua ediyorum hakkımızda hayırlısı.Hastalık her yerde hekeste malesef.Blog arkadaşlarım Mebrule'nin kızı ve Meliha'nın oğulları da çok hastaymış Rabbim acil şifalar versin inşallah.Sizde dua edin olurmu çabucak iyileşsinler.

Bunca hastalığın içinde Mebrule'cim bana blog ödülü göndermiş.

Kendisine çok teşekkür ediyorum.Bende ödülümü takip etmekten zevk aldığım Klasiktatlar,Hayatın ta kendisi ve hünerli eller arkadaşlarımla paylaşıyorum.

Tarifimiz
  • 6 adet enginar (tazesi yoktu ben konserve kullandım)

  • bir kutu garnitür(küçüklerinden)

  • 1 orta boy kuru soğan

  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı

  • 1 su bardağı su

  • 1/2 limonun suyu

  • 1 adet kesme şeker

  • süslemek için dere otu

Hazırlanışı

Bir soğan minik minik doğranır.Yayvan bir tencerede yarım çay bardağı zeytin yağı ile pembeleşene dek kavrulur.Garnitür kutudan çıkarılır yıkanır suyu süzülür tencereye konur.Bir iki kez soğanlarla çevrilir.Enginarlarda garnitür gibi yıkanır suları süzülür.Tencereye oyuk kısımları içe bakacak şekilde dizilir. (yani garnitürlerin üzerine)Üzerine yarım limon suyu sıkılır.Bir bardak su,tuz ve bir kesme şeker atılır.Enginarlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirilir.(Ben yaklaşık 40 dakika pişirdim).Arada suyunu kontrol edip suyu bitmişse kaynar su ilave edip dibine tutmasını engelleyebilirsiniz.


Pişen enginarlar servis tabağına alınır.Ortalarına garnitürlü harç konur.Dere otu ile süslenip servis edilir.

Zeytin yağlılar bir gece dolapta bekleyince daha güzel olduğundan servis etmeden bir gün önce hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Afiyetle kalın

21 Şubat 2009 Cumartesi

BROKOLİ ÇORBASI

Bu aralar yediklerimize dikkat etmeye karar verdik hep tatlı hep tatlı nereye kadar ama dimi:)Eşimde sağlıklı beslenelim bol çeşit, bol sebze olsun deyince eee kızımızda bizden ne görürse onu yer mantığıyla bu aralar enginar,brokoli falan sağlıklı besleniyoruz yani.Bakalım ne kadar sürecek.Bu çorbayı dün yaptım önce ablamı aradım tarifi aldım.Sonra internet başına geçtim araştırdım ablamın tarifine yakın bir tarif buldum denedim.Gerçi ben Azra için biraz değiştirdim ama güzel oldu.Azra'da, bizde içtik.Tavsiye ederim en azından haftada bir kez içilmesi gereken bir çorba. Özellikle de beni takip eden çocuklu dostlarım için.
Tarifin aslı Yasemin arkadaşımda ben biraz değiştirdim.Orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.Kendisine teşekkür ederim.

Malzemeler

  • 4 bardak et suyu (ben kemikli eti kaynattım suyunu süzdüm.Kalanını buzlukta dondurdum.)
  • 2 bardak kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gr Brokoli
  • 1 su bardağı süt (çiğ kremada kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay bardağı kırıklı pirinç
Önce küçüklerinden bir iki parça brokoliyi süslemede kullanmak için ayırıyoruz.Minik minik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince, unumuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Biraz soğuk su ile unu karıştırarak açıyoruz. Brokolilerimizi,yıkanmış pirincimizi, 4 bardak etsuyunu ve 2 bardak kadarda sıcak suyumuzu ekleyip, brokoliler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Brokoliler yumuşayınca, blendır yardımıyla püre haline getiriyoruz ve 1 su bardağı sütümüzü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzunu ayarlayıp 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Üzeri için tereyağında pulbiber eritip üzerine gezdirerek yada sedece ayırdığımız brokolilerle çorbayı süsleyip servis edebilirsiniz.
(Ben pirinç eklediğim için pişmesine yakın biraz daha etsuyu ekledim sizde durumuna göre sıcak su ile inceltebilirsiniz.)
Afiyet olsun

18 Şubat 2009 Çarşamba

LEZZET YOLCULUĞU BİR YAŞINDA!!!!!!!

Bir sene önce tamda bugün sizlerle tanıştım.Azra'nın dünyaya gelmesimi, benim işime ara vermem mi yada evde sıkılmammı sebep oldu bilmiyorum ama iyikide bu buloğu açmışım.Bir sürü arkadaşım oldu.Hastalandığımda yada bir süre yazı yada tarif eklemediğimde merak eden, Azroş mazroşu kendi çocukları gibi benimseyen, taaa İsviçre lerden hal hatır soran dostlarım oldu.Bu serüven daha ne kadar devam eder çalışmaya başlayıncada sürdürebilirmiyim bilemiyorum ama şimdilik blogumun tadını çıkarıyorum.Beni arkadaşları yada ailelerinin bir ferdi gibi gören herkese teşekkür ederim.

Blogumu açtığımdan beri beni yalnız bırakmayan Aslı arkadaşım, beni blog ödülüne layık görmüş kendisine çok teşekkür ederim.Bende bu ödülü bulogumu bir senedir ziyaret eden dostlarıma gönderiyorum.

Bu arada bu tek kişilik pastayı akşam blogum için yaptım umarım beğenmişsinizdir.Tarifi daha sonra.


Bugün blogumu ziyaret eden herkes bana yorum gönderirse daha da mutlu olurum....
Sevgiyle kalın mutlu kalın!!!!

16 Şubat 2009 Pazartesi

MARAŞ DONDURMALI AYVA TATLISI

Nedense meyve ile yaptığım tatlıları ilk seferde tutturamıyorum;ama ikincide çok lezzetli oluyorlar.İlk seferinde ayvalar fazla büyüktü ve iyi pişmediler.Şekeride az geldi.Bir su bardağı ile yapmıştım.Eşimin son aldığı ayvalar küçük ama çok lezzetli oldular.Maraş dondurması ile harikaydı ama siz isterseniz kaymakla sunabilirsiniz.


Malzemeler


  • 6 adet orta büyüklükte ayva

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su

  • 4-5 adet karanfil

  • renklerndirilmesi için yarım kibrit kutusu kadar loğusa şekeri yada pirinç tanesi kadar gıda boyası

  • 1-2 adet büyüklüğüne göre elma

  • elmalar için 2 yemek kaşı toz şeker

Hazırlanışı



  • Ayvalar soyulur.İkiye bölünür.Ortaları temizlenir.Çekirdekleri kullanılmak üzere ayrılır.Diğer ayvalar soyulurken kararmasın diye limonlu suya konur.


  • Geniş bir tencereye ayvalar ters çevrilerek dizilir.Ayvaların üzerlerine gelecek şekilde 2 su bardağı toz şeker ve 4-5 adet karanfil konur.


  • Bir su bardağı suda lohusa şekeri(yada çok az pirinç tanesi kadar kırmızı gıda boyası) eritilir.Ayvaların üzerine gezdirilir.Bir su bardağı su daha ilave edilir. Ağzı kapalı tencerede ayvalar yumuşayana kadar ayvaların cinsine göre 1-1,5 saat pişirilir.


  • Yumuşayan ayvalar borcama alınır.Bir kaba 2 elma soyulur rendelenir.2 yemek kaşığı toz şeker konur karşıtırılır.Ve ayvaların ortalarına paylaştırılır.


  • Son olarak tencerede kalan şerbet ayvaların üzerine gezdirilir üzeri folyo ile kapatılıp önceden ısıtılmış fırına atılır.Elamalar pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.Buz dolabında bir gece dinlendirilir.Ertesi gün kaymak,dondurma yada kremşanti ile servis edilir.



Afiyet bal, şeker,olsun kilo olmasın!!!

BURAK'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Pastamı yiyenler çok beğendiğini söyledi.Ama ben yemediğim için tadını bilmiyorum.Bir sürü sipariş aldım.Bütün kuzenler istiyor bakalım napıcaz.


Malzemeler
  • 1 adet kakaolu üç katlı pasta keki (hazır alabilirsiniz yada pandispanyanızı kendiniz yapıp üç kata kesebilirsiniz.)
  • Islatmak için için biraz süt içine bir tatlı kaşığı kadar çilek reçeli
  • 1/2 kg çilek(ben evdeki dondurduğum çileklerimi kullandım)
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker (çilekler için)
  • Damla çikolata (yada kırılmış çikolata)
  • 1 paket kakolu pasta kreması (iç katlar için)
  • Üste sürmek için (1 paket çiğ krema 160 gr bitter çikolata)
  • Beyaz şeker hamuru
  • sarı ve kırmızı gıda boyası
  • Pasta gofreti(top şeklinde kullandım)
Pastanın hazırlanışı
Çilekler tencereye konur üzerine 7-8 kaşık toz şeker ilave edilip ocakta pişirilir.Başka küçük bir tencereye bir paket çiğ krema dökülür ve ısıtılır kaynamasını beklemeden ocaktan alınır içine bitter çikolata konur karıştırılır yarım saat kadar buz dolabında sertleşmesi beklenir.
Pasta kekinin üç katıda çilek reçelli sütle ıslatılır.Derin bir kaba bir paket pasta kreması tozu dökülür 1,5 su bardağından biraz daha az soğuk sütle çırpılır.Oda buzdolabına çiğ kremanın yanında yerini alır.Suyunu çekip kıvam alan çilekler soğuyunca pastanın yapımına başlanır.
Birinci kat:Islatılmış kek geniş bir tabağa alınır.Pasta kremasının 1/3 ü sürülür üzerine çileklerin yarısı her yeri eşit olacak şekilde yayılır.Damla çikolata serpilir.İkinci kat kaymasın diye tekrar krema sürülür.
İkinci kat:İkinci kek konur birinci kata yapılan işlemin aynı yapılır.
üçüncü kat:Üçüncü kek konur.Bu kez üzerine düzgün ve ince bir tabaka halinde çiğ krema ile yapılan çikolatalı pasta kreması sürülür dolapta 15-20 dakika bekletilir.

Süsleme ve şeker hamurunun hazırlanması:
Hazır beyaz şeker hamuru, sarı ve kırmızı gıda boyası kullandım
1 kg şeker hamurunu ikiye böldüm.Yarısını sardım sarmaladım kaldırdım.Diğer yarının 1/3 ünü sarı renkle, kalanını kırmızı gıda boyasıyla renklendirdim.Boyayı yedirene kadar pudra şekeri serpilmiş tezgahta iyice yoğurdum.Tezgaha pudra şekeri serpip(nişastada olur) kırmızı şeker hamurunu yırtılmayacak incelikte, pasta kaplayacak büyüklükte göz kararı açtım.Merdaneye sarıp buzdolabından çıkardığım pastanın üzerini yavaşça kapladım.Üstünü ve yanlarını elimle düzleyip her yerini düzeltim(Şeker hamuru düzeltme aparatınız varsa daha iyi olur).Alttan sarkan fazlalıklarını bir bıçakla kestim.Top şeklindeki pasta gofretinin altını çok az ıslatıp pastanın üzerine ortalıyıp yapıştırdım.Sarı şeker hamurunu açıp tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2cm genişliğinde şeritler halinde kesip pastanın çevresine aralıklarla yapıştırdım(yapıştırmak için yapıştırılacak yere fırçayla çok az su sürülür ).Kırmızı ve sarı şeker hamurunundan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp elimle yuvarladım pastanın kenarlarına sırayla dizdim.Son olarak pastanın üzerine kırmızı kalp şekerler dizip pastamı bitirdim.

Her aşamasını çekemedim çünkü o saatte aklıma gelmedi.

Not:(Çok iyi olmadı farkındayım işçilik kötü ama çok fikir sahibi oldum.Bir dahaki seferi gofreti daha az ıslatıp.Pastanın tamamında çiğ krema ile yaptığım pasta kremasını kullanacağım)

14 Şubat 2009 Cumartesi

İLK ŞEKER HAMURU PASTAM

Azra ile hayat çok zorlaşmaya başladı gün boyu kavga ediyoruz.Gerçekten sınırlarımı zorluyor o kadar yaramazki; gerçi o da haklı 14 aydır dünyada 4,5 aydır yürüyor her yeri merak ediyor.Her şey onun için ayrı bir macera ama o kadar tehlikeli şeyler yapıyorki, ona kızmıyorum aslında korkuyorum.Geçecek deyip kendime telkinlerde bulunuyorum ama bakalım nasıl geçecek.
Gün boyu doğru düzgün uyumadığı gibi gecede çok geç uyuyor yukarıdaki pastayı dün gece 00:30da yapmaya başladım.İlk şeker hamurlu pasta denemem.Çok iyi olmadı farkındayım ama gecenin bir yarısı bu kadar oldu.Fotoğrafıda gece 02:30 da çektim.Kuzenim Burak için.O daha görmedi akşam görecek.Tarifi yarın...

11 Şubat 2009 Çarşamba

KAYMAKLI ELMA TATLISI

Geçen gün elma tatlısı yaptım.Amaan çok basit canım dedim ve ilk deneme patladı.Elmalar fazla pişti.Bu ikinci denemeyi korka korka az miktarda elma ile yaptım.Sonuç başarılı.Çok hafif bir tatlı.Akşam yemeklerinden sonra midenizi pekte yormayacak güzel bir seçenek.Umarım denersiniz.

Malzemeler


  • 5-6 adet sert sulu elma

  • elma başına 2 yemek kaşığı toz çeker

  • 4-5 adet karanfil

  • yarım kibrit kutusu kadar lohusa şekeri (tercihe göre kırmızı gıda boyası konulabilir ben Azra da yediği için kullanmadım)

  • su

Hazırlanışı :


Elmalar yıkanır,soyulur.Parçalamamaya dikkat ederek dolma oyacağı ile ortasındaki çekirdekler çıkarılır.Uygun bir tencereye konur.Elmaların ortalarına birer, üzerlerine birer toplam elma başına ikişer yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.Tencereye 4-5 adet karanfil atılır.Bir su bardağı su ile lohusa şekeri eritilir.Tencereye dökülür.Son olarak elmaların yarısına gelecek şekilde su ilave edilir.Orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir .(yaklaşık 15 dakika).Pişen elmalar servis tabağına alınıp dolaba konur.Soğuk iken üzerine kaymak ile servis edilir.Üzeri kaymaklı dondurma ilede oldukça güzel oluyor tavsiye ederim:)


Not: Son yapılan araştırmalarda elmaların çekirdeklerinde siyanür bulunmuş bu sebeple kaynatırken elma çekirdeklerini kullanmamanızı öneririm


Afiyetle kalın


10 Şubat 2009 Salı

KABAK TATLISI

Geçenlerde Azroş mazroşu doktora kontrole götürdük.Doktora Azroş mazroşun ayıptır söylemesi tuvaletini yaparken zorlandığını söyleyince doktor kabak tatlısını önerdi.Posalı bir besin olması sebebiyle bağırsakları yumuşatıyormuş.Bende eşime kabak siparişi verdim sağolsun hemen gitti aldı.Bende hiç beklemeden annemi aradım tarifi sordum.Ama tarif o kadarda kolay olmadı.Çünkü eşim kesili olanlardan almış kaç kilo bilmiyor.Annem kaç kilo olduğunu soruyor bilmiyorum diyorum.Annemde dök üzerine yarım kilo şeker beklet bir saat sonra bir çay bardağı su ekle.Orta ateşte yumuşayana kadar pişir dedi.Ayrıca annem hep göz kararı yaparmış.Bu cevap beni hiç tahmin etmedi.Size tarifi vermem için kabağın kilosu lazım şekerin tam miktarı lazım falan derken.Kabak pişti ama ne kabak hayatımda yediğim en güzel kabak tatlısı olmuştu.Kızımın şansına diye düşünüp fotoğrafını çektim.



Malzemeler


  • 1,5 kg kabak (yani tam emin değilim 1,5-2 kg civarı idi)


  • yarım kg dan biraz fazla toz şeker (bende göz kararı koydum)


  • ihtiyaca göre 1 çaybardağı hatta daha azda olabilir su

Kabaklar dilimlenir yayvan tencereye dizilir.Üzerine şeker gezdirilir.Bir saat dinlendirilir.Üzerine 1 çay bardağı kadar su konur orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.(yaklaşık 45 dakika)


Not:Öncelikle bu işin püf noktası annemin söylediği gibi kabağı şekerle bir saat dinlendirmek.Böylece kabak su salıyor ve ne kadar su eklemeniz gerektiğini daha kolay anlıyorsunuz.


İlk fırsatta tekrar yapıcam ve mutlaka kabakları tarttırıp öyle alıcam.

6 Şubat 2009 Cuma

PADİŞAH LOKUMU

Eşim geçen akşam iş yerinden geldiğinde bugün harika bir tatlı yedim adıda padişah lokumu dedi.Bende aşçıdan tarifi iste yapalım bakalım ne menem bir şeymiş dedim.Eşim gibi bir çok kişi daha beğendiği için ondan önce tarifi istemişler.Tarif elden ele dolaşmış ve sonunda bana kadar ulaştı.Hafif güzel bir tatlı.Sadece kremşantiyi daha ince bir tabaka sürerseniz daha güzel olacağı kanısındayım.Bu arada tarif için aşçıya teşekkürlerimi iletiyorum
Tarif aynen aşağıdaki gibi

Malzemeler
  • 2 çay bardağı (ajda bardak) toz şeker
  • 2 çay bardağı (ajda bardak) un
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu krem şanti(içindeki iki paket kullanılacak tavsiyem dr. oetker)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 100 gr hindistan cevizi
Yapılışı:
  1. Şeker,un ve kakao bir tencereye konur.Süt yavaş yavaş eklenerek telle karıştırılır.Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Hindistan cevizi serpilmiş dikdörtgen borcama sıcakken boşaltılıp düzgünce yayılır.Soğutulur.
  2. Çukur bir kapta iki paket krem şanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır.Soğumuş pudingin üzerine yayılır.Buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapılırsa daha iyi sonuç verir.
  3. Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir,kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir.Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir.
Afiyet olsun...Bal olsun şeker olsun ama kilo olmasın :)))

4 Şubat 2009 Çarşamba

BİR TATLI ÜÇ FARKLI SUNUM.(pofuduk)BİR MİM, BİR DOĞUM GÜNÜ HEPSİ BURDA

Herkese merhabalar kısa bir ayrılıktan sonra bir döndüm pir döndüm.Yukarıdaki tatlı blog arkadaşım Meliha için geçmiş doğum gününü tekrar kutlarım.Geçenlerde beni mimlemiş birazdan onada cevap vereceğim.Kendisine çok teşekkür ederim.
Bugün canım tatlı bir şeyler istedi ne istediğimi biliyordum ancak nasıl istediğimi bilemediğim için üç çeşit birden yaptım çok ta güzel oldu görüntüden zor olduğunu sanmayın çok ama çok pratik. Dışı çıtır çıtır içi bol dolgu kreması ve çikolata parçaları.Valla ben bayıldım.Tarifi bir yerlerden almadım tamamen doğaçlama zaten çok basit bir yerlerden almaya gerek yok.Gerçi milföyle yapılan buna benzer bir çok tatlıyı başka blog arkadaşlarımda görmüştüm.Ancak bunun içine dolgu kreması konduğu için yapılabilecek en basit hali sanırım.Eeee çikolata aşkı herşeyi yaptırıyor insana.

Malzemeler:

  • 4 adet miföy(yaprak)hamuru

  • 1 paket kakaolu dolgu kreması(dr.oetker kullandım)

  • damla çikolata

Süslemek için

  • damla çikolata

  • çikolata sos

  • kakao

  • çilek sos


1.Tarif : 2 adet milföy ikiye kesilir.Fırın tepsisine konur üzeri kızarana kadar pişirilir.Kızaran milföyler kabardığı için enine ikiye kesilir.Tabağa bir tane alınır üzerine, geniş bir kapta 2,5 çarbardağı soğuk sütle çırpılarak hazırlanan kakaolu dolgu kremsı sıkılır(sıkma tobasıyla)üzerine çikolata serbilir.İkinci kat konur tekrar dolgu kreması sıkılır ve çikolata serpilir.Üçüncü kata üzerini süsleyecek şekilde dolgu kreması sıkılır.Üzeri parça çikolata veya damla çikolata ile süslenir.Son olarak servis edilecek tabağa kakao serpilir ve tatlı üzerine alınır.(kalan dördüncü parçayı biz Azroşla yedik:))

(Ben kremayı dolapta bekletmediğim için biraz sıvı görünüyor.Fotoğrafı çektikten sonra dolapta dinledirince daha süper oldular tavsiye ederim)



2.Tarif:Bir adet milföy ikiye kesilir.Pişmekte olan diğer milföylerin yanına konur.Pişince her biri enine parçalamadan kesilir.(tamamını değil krama sıkılacak şekilde)İçine dolgu kreması sıkılır.Parça çikolata yada damla çikolata serpilir.Üzeri kakao ile servis edilir.


Tarif 3: Bir adet milföy biraz yumuşatılır.Muffin kalıbına kenarları yanlarına gelecek şekilde yerleştirilir (külahtan dondurma kaseleri olurya) .İçine tabanı kabarmasın diye bir kaç nohut konur.Pişirilir.Pişince kalıptan alınır nohutlar çıkarılır.İçine önce çikolata parçaları yada damla çikolata konur.üzerine dolgu kreması sıkılır.Önce tabak sonra tatlının üzeri erimiş çikolata sosu ile süslenir.En son olarak çilek reçeli yada çilok sosu(tropping) ile süslenir.
Afiyet olsun

Gelelim mimimize Meliha'cım geçen hafta beni mimlemşti ama hastalık falan derken anca sıra geldi kendisine tekrar teşekkür ederim.Mim aşağıdaki gibi yapılıyor

1.) Yakınınızda bulunan ilk kitabı alın.
(Aldım Kitap Osman PAMUKOĞLU'nın -EY VATAN- kitabı.Yeni okumaya başladım ancak 156 sayfa.Kitaplığıma gittim ilk gözüme çarpan Erol MÜTERCİMLER'in -GELECEĞİ YÖNETMEK -isimli kitabı)

2.) 161. sayfayı açın.
(Açtım)

3.) 5. cümleyi okuyun.

(Okudum)

4. )Blok sayfasına yazın.

(Ulus-devletlerin ortaya çıkmaya başladığı dönemlerden itibaren kullanılmaya başlayan deyim gittikçe yaygınlaşmıştır)

5. )En güzel cümle ve en güzel kitabı seçmeyin.Sadece yakınınızda olan ilk kitabı alın.
(Engüzel cümleyi seçmedimde böylede bir şey anlaşılmıyor o ayrı)

6.) 5 blog arkadaşınıza yollayın.

Bende
renkli kurabiyeler Zülbiye
Zarpandit

Neşeli Günler
Beyaz Evim
RÜZGAR ŞAYLAN

arkadaşlarımı mimliyorum...
Sevgiyle kalın

2 Şubat 2009 Pazartesi

Azroş Mazroş iyileşti!

Öncelikle merak edip soran arkadaşlarıma teşekkür ederim.Azra ile iki gece hastanede kaldıktan sonra cumartesi öğleden sonra hastaneden çıktık.Ateşi sürekli yükseldiği için bir kaç test daha yapıldı.Testler temiz çıkınca doktoru ateşin virüsten değilde çıkmaya hazırlanan dört dişten olduğunu söyledi.Yani çocuğum hem virüsle hemde dişleri ile aynı zamanda savaşmaya başlamış.Çok şükür bugün iyi yemek yemeye başladı.İshal ve kusma durdu.Neşesi gelmeye başladı.
En kısa zamanda yeni tariflerimle yine burdayım.
Sevgiler.