16 Mayıs 2008 Cuma

ANNEANNEMİN İLK DOĞUM GÜNÜ VE İLK PASTASI(PDÇSE 23)

Dün anneannnemin doğum günüydü 63 yaşına girmiş(hani bayanların belli bir yaştan sonra yaşları büyümez ama bilemiyorum tabi :) ) Bayramda anneannemin doğum tarihini sorunca -hah tamam dedim sana doğum günü yapalım-Tabi anneannem istemedi -Boş ver bu yaşa kadar kutlamamışım istemem hem gavur icadı onlar dedi-.Allem ettim kallem ettim o istemesede akşam Annemi de alıp ona sürpriz yaptık birde ne görelim Ayla teyzem bizden önce ön sıralarda yerini almış bile.Pastamızı ve hediyemizi aldık elimize anneannemin karşısına dikildik hem çok sevindi hemde çok şaşırdı.Pasta pek istediğim gibi olmadı ama yinede tadı güzeldi.Ben artık pastalarda poşette satılan pasta kremalarından kullanıyorum hem pratik hemde ne yaparsan yap evde yaptığının lezzeti hazır gibi olmuyor.Ben pandispanya tarifini pastacıdan aldım.Sizde ordan bakabilirsiniz.Anneanneciğimin pastasını PSDSE 23'ü düzenleyen Derya arkadaşıma gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Şimdi sıra tarifte,

Pandispanya için
4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağı

Krema için, Bir paket Dr oetker Vanilyalı pasta kreması 1,5 su bardağı sütle çırpılır buz dolabında yarım saat dinlendirilir.Böylece biraz sertleşir ve daha kolay sürülür.

Süsleme için,
  • 3 adet muz
  • çikolata parçaları
  • hindistan cevizi
  • file badem
  • 4 adet truf
Yapılışı
Pandispanya ikiye bölünür ilk kata vişne reçeli sürülür.Üzerine pasta kremasının 1/3 ünü yayılır muz dilimleri ve çikolata parçaları dizilir.Üzerine biraz daha krema sürülüp 2. kat kapatılır.Kalan kremanın tamamı ile üzeri ve kenarları sıvanır.Hindistan cevizi,muz dilimleri ve truflarla üzeri,file fındık ile kenarları süslenir.

Truf için

Kek kırıntılarının içine 1 yemek kaşığı pasta kremasından konur.Biraz ceviz parçaları ilave edilir.1 çay kaşığıda kakao konup biraz yoğurulur.Buz dolabında dinlendirilir cevizden daha küçük parçalar koparılıp yuvarlak haline getirilir.İsteğe göre cevize,fındığa,hindistan cevizine,yada çikolata sosuna yani ne isterseniz ona bulanır.
Afiyet olsun.


Bu arada 17-18-19 Mayısta tatil için Bursa taraflarına gidiyoruz .Artık camiler,külliyeler,müzeler iskenderciler bolbol gezip bolbol fotoğraf çekicez dönüşte görüşmek dileğile.Mutlu kalın.

6 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ne güzel düşünmüşsün cnm
ellerine sağlık pastan harika
annanenin doğumgününü de kutlarım nice yıllara
öptüm
sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim anneannenin doğumgünü tekrar kutlu olsun, pastan da çok güzel, iyi ki allem edip kullem etmişsin de sevindirmişsin onu :) Ellerin dert görmesin arkadaşım.. Size iyi tatiller diliyorum, bol bol fotoğraf çek, dönüşte paylaşırsın.. İyi dinlen, öpüyorum seni..

Ayse Pamuk dedi ki...

anneanneciğinin doğum günü kutlu olsun daha bi sürü mum üflesin inşallah pastan çok güzel olmuş

Cafe Gusto dedi ki...

Bloğunu gezdim Emelciğim çok beğendim ellerine sağlık..Ayrıca anneannene nice mutlu yıllar dilerim...sevgiler...

Adsız dedi ki...

Pastanız gayet güzel görünüyor, diğer bir güzellikte sevgili anneannenizin
doğum günü. İki güzellik bir arada buluşunca, sevgili anneannenizin doğum gününü kutlar, sağlıklı, mutlu yaşamının devamını dilerim. Sağlıcakla kalınız..

Mebrule dedi ki...

Canim pasta harika, trufflar harika, fazla soze gerek yok...

Ellerine saglik, anneannenin dogumgununu tekrar kutlarim...

Sevgiler...